2009. július 22., szerda

JÚLIUS 22 – ÉRDEKES ADALÉKOK A POLITIKUSNŐRŐL


Kép: néhai Rothschild Klára



EZT OLVASTUK

Vásárolt keresztlevelek? –olvasói levél
2006. decemberében Baló Györgyné Morvai Krisztina ezt írta a népszavás Várkonyi Tibornak: „hajdúsámsoni görög katolikus pap unokájaként úgy gondoltam, hogy helyem lehet az ENSZ-ben.” Ez igen érdekes, hiszen miként lehetett az ő nagyapja Hajdúsámsonban görög katolikus pap, amikor ott görög katolikus paróchia soha nem volt, jelenleg is Debrecen filiája. Tehát Debrecenből jár át a hajdúsámsoni görög katolikus templomba a lelkész. Kállai Ferenc, Pécs
Szerk. megj.: Érdekesség, hogy egy blogger ezt az észrevételt már megírta a Jobbik listavezetőjének, aki természetesen nem válaszolt, viszont életrajzát megmásította. Újabban anyai ágon már debreceni, illetve Hajdúsámson környékinek tudja magát, „ezen a környéken szolgált görög katolikus papként a nagypapám”. A Jobbik-lista másodosztályú jelöltje Balczó, aki a raccsító Baló Györgyné Morvai Krisztinát Európa magyar hangjának nevezte, s akinek valóban lelkész az egyik felmenője, szólhatna már az első osztályú Jobbikosnak, hogy hagyja abba ezt az átlátszó hazudozás- sorozatot a különélő férjről, a papi nagypapáról, a nemzeti elkötelezettségről. Többet szeretnénk tudni a divatdiktátor mamáról, aki Kádár Jánosné és Münnich Ferencné előtt forgolódott Rothschild Klára szalonjában, míg az ki nem ugrott az ablakon.
(fuggetlenseg)

EGYRE ÉRDEKESEBB KÉP ALAKUL KI A MAGUKFAJTÁJÁRÓL

A magunk-fajta és maguk-fajta szófordulatot Morvai találta ki. Érdekes, hogy ez a fajta-kérdés mennyire a nyelvén volt...A Jobbik frontnőjének elég sok elhíresült mondása volt már. Utoljára zsidó farkincákról értekezett....Nem egészen világos. Akkor Morvai Krisztina édesanyja Rothschild Klára lenne?
Ha már elkezdtünk származást vizsgálni, akkor mindenképpen idézni kell hiteles forrásból. Felütöttük a Magyar Jelen június 25-i számát, s abból megtudható mi a helyzet? Hatalmas betűkkel szúrják ki az olvasó szemét „ Nem vagyok zsidó „ Miért e nagy hang? Miért ezek az öklömnyi betűk? Talán vannak olyanok Magyarországon, akik eddig úgy tudták, hogy Morvai Krisztina zsidó? Talán a Jobbikban és a Magyar Gárdában is voltak olyanok, akik eddig úgy tudták, hogy vezetőjük zsidó? Hát ők most nagyon tévedtek. Itt van fehéren-feketén, maga az érintett mondja, hogy ő nem zsidó. Nem is értjük, hogy miért nem akar ehhez a nemes fajhoz tartozni? Hiszen ma már Magyarországon szinte minden csak őróluk szól. Na jó, nézzük meg mit válaszolt arra a kérdésre Morvai, amit a lap kérdezője (Várhelyi Elemér) szegezett Morvai mellének. Miszerint ön hasonlít a volt izraeli külügyminiszternőhöz, Cipi Livnihez... Ez a téma kihozta a pörgőbeszédű Morvait és elkezdett hosszasan halandzsázni...De aztán rátért a származására, ezt idézzük a 11. oldalról: „Paraszti származású vagyok, az édesapám paraszt ember, viszonylag kevés zsidó élt Sopronkövesden, a paraszt emberek között, ahonnan származom. Édesanyám görög katolikus papnak a lánya, tehát nincsen bennem zsidó vér. Katolikus teológiát végeztem, a második oklevelem katolikus hitoktató, elsőáldozó voltam, bérmálkoztam, mind a három gyerekem úgyszintén elsőáldozó volt, Isten hívő, katolikus emberek vagyunk.” Majd üzenget azoknak a gyalázkodóknak, akik őt eddig zsidónak tartották. Persze hiába olvastuk el Morvai őszinte vallomását, mégsem lettünk okosabbak. Ezek szerint édesapja zsidó volt, de paraszti foglalkozása volt. Ha valaki ismer Magyarországon olyan zsidókat, akik a földeken kétkezi, hagyományos paraszti munkát végeztek, akkor sürgősen jelezzék nekünk, mert mi eddig ilyenről nem tudtunk. Zsidó gabonakereskedőkről, malomtulajdonsokról, terményfölvásárlókról, földbirtokosokról tudtunk, de ők nem parasztok, ez biztos. Persze az olvasóban maradnak még megválaszolatlan kérdések bőven. Hogy tudott a zsidó Baló György, az MTV mindenese évtizedekig egy katolikus hitoktatóval élni? Csakhogy egészen más dolog valakinek a vallása és egészen más dolog a származása. Továbbra sem értjük, hogy miért vélte sértőnek és gyalázkodónak Morvai, hogy mások zsidónak tartják. Mi ebben a sértő?