2009. július 15., szerda

JÚLIUS 15 – ELHALLGATOTT HÍR





ELHALLGATOTT HÍR A PATKÁNYKÖZTÁRSASÁGBÓL

BOTRÁNY A HÍRÖS VÁROSBAN

Polgári perben százmillió forint nem vagyoni kár megfizetésére pereli a helyi önkormányzat Kecskemét egyik lakosát, aki a piac melletti telkén kifeszített molinón korrupcióval vádolta a várost.
Az eset már több hete történt, de csak most tudódott ki, de az országos hírekben elhallgatták. Ezt a hírt egyébként egy korrupciófigyelő oldalon lehetett olvasni. Az ügy aljasságáról annyit, hogy egy magánember a saját telkén egy darab vászonra ezt az igaz feliratot írta, ami az utcáról látható volt. Most jön az érzékeny helyi maffia. A polgármester, aki a fő érintett utasította a rendőrséget. A rendőrség kivonult a magántelekre és erőszakkal letépte a feliratot. És az ügyészség nem kezd intézkedést, hogy milyen jogon utasíthat egy hivatal rendőrséget? Milyen alapon tette ezt a rendőrség? Amelyik szintén bűnös, hiszen egyből ugrott a hivatal utasítására. S ráadásul meg is büntetik a véleményét kifejező állampolgárt. Nesze neked jogállam...A bűnös hazai sajtó ilyen fontos közügyekről hallgatott, pár lap közlése ellenére ez nem került be az országos hírekbe.

NEMCSAK A VÁROS BŰZLIK A KORRUPCIÓTÓL,

HANEM EZ A LIBERÁLIS DEMOKRÁCIA ALAPVETŐ MŰKÖDÉSI JELLEMZŐJE

A férfi a város központjában lévő piac melletti ingatlanja felett, az európai parlamenti választás kampányidőszakában, május 7-én egy transzparenst feszített ki, amelyen az állt: "Polgármester úr! Bűzlik a város a korrupciótól!" Az önkormányzat nevében Zombor Gábor (Fidesz) polgármester feljelentést tett az ügyészségen, a plakátot pedig a rendőrség a tűzoltóság segítségével leszedette. Az ügyészség az eljárást megszüntette, mert álláspontja szerint nem történt hitelrontás. Az önkormányzat azonban nem fogadta el az ügyészség határozatát és polgári pert indított. Azt kéri a bíróságtól, hogy állapítsa meg a jogsértést, az alperest tiltsa el a további jogsértésektől és kötelezze százmillió forint összegben nem vagyoni kár megfizetésére. A tárgyaláson az önkormányzat jogi képviselője kiemelte: komoly versenyhátrányt jelenthet, ha a város nevét a korrupcióval összemossák, ez Kecskemét jó hírnevét rombolja a további üzleti tárgyalásokon. Utalt a Mercedes-beruházás kecskeméti helyszínének bejelentésére és az azóta folyó üzleti tárgyalásokra. Az alperes elismerte: a molinót ő feszítette ki azért, hogy üzenjen a polgármesternek. Jogi képviselője a kereset elutasítását kérte a bíróságtól, arra hivatkozva, hogy nem az "önkormányzat" szó volt a feliraton, hanem a "város", s ezek álláspontja szerint nem azonosak. Hozzátette: nem látja igazoltnak a 100 millió forintos kárigényt. A bíróság a per tárgyalását szeptember 24-én folytatja. A tárgyaláson megjelent a Jobbik Magyarországért Mozgalom helyi képviseletében néhány tag, akik egyike a tárgyalás elején a bíróságnak bejelentette: a Jobbikot képviselik, mert az alperes a szervezet szimpatizánsa. A tárgyalás után az MTI-nek az alperes azt mondta: a Jobbikkal szimpatizál, mert a Jobbik a transzparens kihelyezésekor felvonult és próbálta megakadályozni, hogy azt levegyék. (NOL,júl.2) Kép: korrupciós grafikon