2010. augusztus 30., hétfő

AUGUSZTUS 30 – KÖNYVSIKERRŐL HALLGAT A CIONSAJTÓ

AZ MTI KIHERÉLT HÍRÉBŐL ÉPPEN AZ IDÉZETEKET HAGYTÁK KI

Lusták, élősködők és gyenge képességűek a bevándorlók

A Német Szociáldemokrata Párt (SPD) elhatározta, hogy megválik egy prominens tagjától, aki az utóbbi időben rasszista nyilatkozatokat tett. Thilo Sarrazinról, a német tartományi kormány korábbi pénzügyminiszteréről van szó, aki éppen hétfőn bemutatott új könyvében erősítette meg: gyenge értelmi képességűnek, lustának és a német állam pénzén élősködőnek tartja a muzulmán hitű bevándorlók többségét. A legnagyobb veszélyt pedig abban látja, hogy magasabb szaporodási rátájuk következtében a bevándorlók előbb-utóbb többségbe kerülnek német földön, ami az itteni lakosság "elbutulásához" fog vezetni. A hétvégén tett nyilatkozatában a 65 éves politikus, aki tavaly március óta a Bundesbank hattagú elnökségének a tagja, még rátett egy lapáttal. Egy hetilapnak nyilatkozva az egyes népek "genetikai identitását" boncolgatta, azt állítva, hogy "minden zsidóban benne van egy közös gén, a baszkoknak is vannak sajátos génjeik, amelyek megkülönböztetik őket a többiektől". A hétfői könyvbemutató alkalmából Sarrazin sajnálkozását fejezte ki, amiért "félreértették" a nyilatkozatát. A szociáldemokrata pártnak azonban a jelek szerint ez a "félreértés" eggyel több volt a kelleténél. Mint Sigmar Gabriel, az SPD elnöke hétfőn délután Berlinben bejelentette, az országos pártvezetőség egyhangúlag úgy döntött, hogy megindítja a fegyelmi eljárást, amelynek eredménye Sarrazin kizárása lesz a pártból. Meglehet, hogy a különc párttag nézetei a véleménynyilvánítás szabadságának keretein belül maradnak, ám a szociáldemokrácia eszmeiségével semmiképpen sem férnek össze - indokolta a határozatot Gabriel. Egyelőre nem szánta el magát ilyen határozott lépésre a Bundesbank vezetősége, noha erős nyomás nehezedik rá annak érdekében, hogy bocsássa el Sarrazint. Angela Merkel kancellár egy vasárnapi tv-interjúban jelezte, hogy a Bundesbank imázsára károsnak tartja Sarrazin nézeteit, amit orvosolni kellene. A jegybank elnöksége hétfői ülésén beérte azzal, hogy elhatárolta magát Sarrazin nézeteitől, bár közölte azt is: a közeljövőben beszélgetést fog folytatni a magát hírbe hozó elnökségi taggal, s azután dönt "további lépésekről". Mint a ZDF televízió frankfurti tudósítója elmondta, a Bundesbank vezetőségének nemigen volt más lehetősége. Egy elnökségi tagot csak akkor lehet elbocsátani, ha szakmai munkája során súlyos hivatali mulasztást követ el, erről pedig nincs szó. A törvény szavatolja a jegybank függetlenségét a kormánytól és általában a politika befolyásától, és ez a függetlenség a vezetőségnek is kijár. Még ha a Bundesbank elnökségének többi öt tagja az elbocsátásra szavazott volna - amit nem tettek -, Sarrazint csak a német államfő menthetné föl hivatalából. MTI
MEGJEGYZÉS
A hazai híroldalak teljesen elhallgatták a német Igazmondó könyvsikerét! (képen) A Könyv címe: (Németország felszámolja önmagát, hogyan tesszük hazánkat kockázatossá) Ahány oldal, annyiféle részt hallgattak el a hírből. A Hír-TV is elhadarta a hírt, miszerint a szerző könyvéből 25 ezer példány előzetesen is elfogyott. Össze-vissza idézgetnek, hogy ne legyen az olvasónak egy teljes képe a szerző kimondásairól, amivel úgy látszik fölkavarta a németek szennyes vizét. Ha fölteszik a Hír-TV-re a szöveget, akkor idézzük. Érdekes módon a cionrádió (Emeregggy) teljesen elhallgatta a hírt. A rádió is az MTI kozmetikázott hírét tette föl, amiben éppen a bankár szövegét hallgatják el. Inkább azzal foglalkoznak, hogy mivel büntetik meg. Fogadni merünk, hogy a német könyvét nálunk nem fogják kiadni. A zsidók a neten már Hitlerként ábrázolják. Ezeknek más nem jut eszébe?

No lám, azért Németországban sem sikerült kimosni minden szociáldemokrata agyát. Persze a Thilo Sarrazint bírálók is pontosan tudják, hogy minden szava igaz. Sokunk reményei szerint a pc-beszéd - mely az elmúlt húsz évnek a HIV-nél is undorítóbb vírusa - napjai meg vannak számlálva. Úgy legyen! (1 hozzászólás a Népszava oldaláról)