2010. február 10., szerda

FEBRUÁR 10 - BELVÁROSI BŰNÖZŐK

BŰZLIK A 4-ES METRÓ
BŰZLIK VITÉZY DÁVID

4-ES METRÓ MAFFIA
Összesen 8,8 milliárd forint összegű tanácsadói szerződést kötött a BKV a 4-es metró építése kapcsán az Eurometro Kft.-vel, úgynevezett projektvezetési tanácsadásért - tudta meg a Blikk. A BKV részéről a társaság egy volt vezérigazgatója, Aba Botond írta alá a papírt. A metróépítés ügyében a rendőrség hetek óta nyomoz hűtlen kezelés miatt, de az ügyben hírzárlat van. (FH részlet)
ORBÁN KRISZTIÁN
A rendőrség a napilapnak megerősítette, hogy a BRFK gazdaságvédelmi főosztálya a többi közt vizsgálja a CEMI (Central European Management Intelligence) tanácsadó céggel még 2007-ben kötött megállapodást. A cikk szerint a CEMI tíz hónap alatt 287 millió forintot kasszírozott tanácsaiért a BKV-tól és a cég szenior partnerei óránként százezer forintot, junior partnerei hetvenötezret, elemzőik harmincötezret számláztak. A CEMI egyik korábbi "ügyvezető partnere" Orbán Krisztián (képen) volt, aki most az Oriens nevű tanácsadócég egyik irányítója, és a múlt hétvégén visszalépett fideszes képviselőjelölt, Orbán Anita férje - áll a cikkben. (MTI,részlet)

VITÉZY DÁVID
Arra a műsorvezetői felvetésre, hogy ez a fideszes tag pont Vitézy Dávid volt, akinek a családja részesült BKV-s milliókból Németh úgy reagált, a lényeges az, hogy a fideszes tag nem tudta módosítani a szerződéseket, a frakció pedig 24-szer próbálta felülvizsgálni a BKV-s ügyeket. Németh hangsúlyozta: nem tudja, hogy Vitézy Dávid milyen rokoni kapcsolatban van azzal a médiával, amivel szerződést kötött a BKV, de úgy tudja, hogy ezzel kapcsolatosan nem történt feljelentés. (ATV,részlet) Kép: a képen nem szellmi fogyatékost látunk, hanem Vitézy Dávidot, aki kórosan beszédhibás, másik képen édesapjával, a kommunista rendszer kiérdemesült filmrendezőjével
Vitézy Dávid a BKV felügyelő bizottságában volt, aminek a vezetője a szintén zsidó Székely Gábor (képen balra). A bűnsajtó mai napig sem közölte:
Mi a fenét csinált ez a bizottság?
Mennyit kaptak ezek a tagok havonta nettóban?