2010. február 22., hétfő

FEBRUÁR 22 - JOGUNK VAN AZ ÖNVÉDELEMRE


Kép: a Moszad-os terroristák

NEMCSAK IRÁNNAK
MAGYARORSZÁGNAK IS
JOGA VAN AZ ÖNVÉDELEMRE
AZ IDEGEN MEGSZÁLLÓK ELLEN


Hadrendbe állított vasárnap az izraeli hadsereg egy új, távirányítású repülőgépet, amely a védelmi minisztérium közleménye szerint akár 24 órán át a levegőben maradhat, és képes elérni Iránt is. A közlemény szerint az Ejtan (héberül: Erős) nevű gép „technikai áttörés”. Szárnyainak fesztávolsága 26 méter, vagyis annyi, amennyi egy Boeing 737-esé. A repülő 24 méter hosszú, súlya négy és fél tonna, a legkorszerűbb radarral, kamerákkal és elektronikai berendezésekkel, például térképező komputerekkel van felszerelve. A bejelentés szerint a távirányítású gépet az Israel Aerospace Industries nevű vállalat készítette a légierővel együttműködve. A védelmi minisztérium közleménye kiemelten említi, hogy az Ejtan 13 ezer méteres magasságba képes felszállni, egy tonna rakományt tud magával vinni, és el tudja érni Iránt, Izrael ősi ellenségét. Ido Nehustan, az izraeli légierő tábornoka a hír kapcsán azt mondta, hogy „az ember nélküli repülők tekintetében a hadsereg folytatja a fejlesztéseket”. (FH)
Nevetségesek az izraeli fenyegetések, ezt Izraelben is jól tudják. Egy ország sorsát sohasem a támadók katonai technikája dönti el, hanem az erős önvédelem, s ez Iránban és szövetségeseiben megvan. A hír az oroszok Iránt támogató magatartása miatti dühük levezetésére készült, s azért, mert Kína sem támogatja az Irán elleni tervezett bojkottot. S akkor még az EU-s országokról nem is beszéltünk.
LEGÚJABB FEJLEMÉNY
Az EU is fölébredt és Izraelt figyelmeztetésben részesítik a Moszad-os gengszterizmus miatt, ami már az EU-s országoknak is sok volt.