2010. február 10., szerda

FEBRUÁR 10 – MESTERHÁZY BÜNTETNE

HOLO-TAGADÁST BÜNTETNÉK?
Az MSZP bízik abban, hogy a Fidesz még a választások előtt beleegyezik abba, hogy a BTK-ban büntessék a holotagadást. Ha szabadna, nekünk is lenne egy halk kérésünk, mégpedig az, hogy mielőtt nekiesnének a törvénygyártásnak – mint tót az anyjának – előbb magát a holo-fogalmat tisztázzák nyelvészeti és tartalmi alapon. Ehhez igazán megfelelő testületek lennének az MTA-nak a tudós intézményei. Ugyanis csak közmegegyezésen alapuló fogalmakat lehet használni törvényi szövegekben. És csak olyan fogalmat lehet törvénybe venni, aminek van jogi értelme. Ha a holo alatt a magyarok dollárszerző iparágat értenek, vagy hazugsággyárakat, akkor ebből nem lesz közmegegyezés. Ha már a fogalmat tisztázták, akkor esetleg lehetne utána egy tudományos tanácskozást is tartani, ahol a tévék előtt élő adásában vitatnák meg a vitatkozó felek, hogy ki mit ért holokauszt alatt? Mi magyarok semmit, mert ilyen magyar szó nincs. A holo-legenda egy mesterségesen kialakított mesegyűjtemény, amit még a hetvenes évek elején találtak ki, üzleti szempontból
VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁSOKAT
Beperelték a Magyar Államvasutakat (MÁV) egy chicagói bíróságon a magyarországi holokauszt áldozatainak örökösei; jóvátételt követelnek, amiért a cég a II. világháború idején közreműködött zsidók deportálásában. A felperesek - túlnyomórészt a magyarországi holokauszt áldozatainak izraeli és egyesült államokbeli lakhellyel rendelkező hozzátartozói - 240 millió dollár vagyoni kár és egymilliárd dollár nem vagyoni kár megtérítését követelik. A holokauszt áldozatainak örökösei és közeli hozzátartozói egyebek között azért perlik a MÁV-ot, mert az „tudatosan biztosított” szerelvényeket ahhoz, hogy 1944 márciusa és októbere között 437 ezer magyar zsidót szállítsanak az auschwitzi gázkamrákba, valamint azért, mert megfosztotta az áldozatokat vagyonuktól és értékeiktől, megszegve ezzel a népirtás tilalmáról szóló nemzetközi egyezményt. A perirathoz egy olyan fotót is csatoltak, amelyen MÁV feliratú vagonok és előtte emberek láthatók, az aláírás szerint zsidók szállnak be a kocsikba. A kereset szerint a MÁV „pontosan tudta, mit tesz”. Csaknem minden szerelvényét éjjel-nappal arra használta, hogy az embereket Auschwitzba szállítsa. A szerelvények üresek voltak, amikor Magyarországra visszatértek. „Az alperes által biztosított szerelvények nélkül több százezer zsidót nem lehetett volna Auschwitzba szállítani” - olvasható az okmányban. A dokumentum szerint bár szükségképpen érzéketlenség pénzről tárgyalni a holokauszt áldozatai ellen elkövetett kimondhatatlan gonoszság kapcsán, jogi úton csak pénzügyi kártérítést lehet kapni. A keresetet kedden nyújtották be az illinois-i északi kerületi bíróságon, az ügyben már kijelölték a bírót.(MTI,részlet)

Természetesen a fenti hír nem véletlenül most született. A holobűnözők ilyen nevetséges mesékkel akarják a holomesét alátámasztani, hogy a hazai bűntársaik hozzák meg a törvényt. Kiváncsian várjuk, hogy túlélők még milyen ötleteket találnak ki? Esetleg az 1944-es pesti utcaseprőket is beperelhetnék, hogy miért nem takarították ki a zsidókat a fővárosból...Várjuk olvasóink hozzászólásait!