2010. február 22., hétfő

FEBRUÁR 22 - IZRAEL PÁNIKBAN



Izrael továbbra is elkeni a dubaji gyilkosságot


Titokzatos módon eltűnt Izraelből hétfői helyi lapértesülés szerint egy férfi, aki a feltételezés szerint a múlt hónapban Dubajban részt vett egy magas rangú Hamász-parancsnok megölésében. A férfi neve - Michael Bodenheimer - a múlt héten még kint volt a táblán egy iroda bejáratánál a Tel-Avivtól északra fekvő Herclijában, vasárnap azonban eltűnt onnan - írta a Jediót Ahronót. Kiderült, hogy a cég, amelyik az irodát bérelte, fiktív. A Michael Bodenheimer nevet a Der Spiegel német hetilap említette Mahmúd al-Mabhúh Hamász-parancsnok megölésének ügyében. A palesztin iszlamista mozgalom fegyveres szárnyának egyik parancsnokát egy hónapja ölték meg az Egyesült Arab Emírségekben, egy dubaji szállodában. Feltételezések szerint a Moszad izraeli titkosszolgálat áll az eset mögött. A Der Spiegel azt írta, 2009 júniusában igényelt valaki Kölnben Michael Bodenheimer néven német útlevelet. Az illető 2008 végén kiállított izraeli útlevéllel rendelkezett. Azt állította, kölni lakos, és bemutatta a szülei házassági anyakönyvi kivonatát. Azt mondta, szüleinek a családja a holokauszt áldozata lett. A dubaji rendőrség közlése szerint a Hamász-parancsnokot likvidáló osztag tagjai létező személyek nevére kiállított európai útleveleket használtak. Hat brit, öt ír, egy francia és egy német úti okmányról van szó. Az érintett európai országok tájékoztatást kértek Izraeltől. A zsidó állam mindeddig elzárkózott attól, hogy bármilyen felvilágosítással szolgáljon az ügyről, és nem ismerte el - igaz, nem is cáfolta -, hogy a Moszad keze lenne a dubaji gyilkosságban. (MTI)
Kérdések az izraeli külügyminiszternek
Kellemetlen kérdésekre kell felelnie ma Avigdor Lieberman (képen) izraeli külügyminiszternek, amikor találkozik brit és ír kollégájával Brüsszelben. Londont és Dublint a Dubaj ban végrehajtott gyilkosság során Izrael részéről állítólag felhasznált brit és ír hamisított útlevelek érdeklik. (VGO)
ÚJABB ZSIDÓ FENYEGETÉS
Az izraeli miniszterelnök azzal fenyegette meg Iránt, hogy ENSZ felhatalmazás nélkül is támadni fognak. (rádió)

MAGYARORSZÁG
A BŰN MOCSARÁBAN FETRENG
MAGYARORSZÁG JOGÁLLAM VAGY BANÁNKÖZTÁRSASÁG?
A kérdést nem mi fogalmaztuk meg, hanem egy nagy hazai szolgáltató cég embere, aki arról panaszkodott a rádióban, hogy amikor a külföldi partnerekkel tárgyal, akkor ezt a kérdést teszik föl neki és nem tud nekik mit válaszolni.
ÚJ SZÓTÁRT VEZETETT BE A JOBBIK
„Igenis a bűnözést csak radikális eszközökkel lehet megállítani, legyen az cigány- vagy politikusbűnözés.” (szebbjovo,részlet)
A furfangos zsidók, Vona Gáborral az élen, kitalálták, hogy ne kelljen zsidóbűnözést mondani, bevezették a nevetséges és hamis „politikusbűnözés” fogalmat. Persze sem a Jobbik, sem a Fidesz neveket nem mondanak ezekről a bűnözőkről. Ők csak az állítmányt ismerik, de az alanyt nem. Ám a magyar nép az alanyi bűnözőket név szerint is ismeri.