2010. február 5., péntek

FEBRUÁR 5 - KÉPMUTATÓ JOGVÉDŐK


Kép: Budaházy
HOL VOLTAK A JOGVÉDŐK KORÁBBAN?
Az EP-képviselő szerint azt kellene világossá tenni, hogy Budaházy György olyan ember, aki bátran és határozottan fellép a magyarok tönkretétele és az ország kifosztása ellen, vagyis remek politikus lenne belőle. Budaházy Györgyöt és társait valahogy ki kell hozni a börtönből - hangsúlyozta Morvai Krisztina. A Jobbik politikusa kifejtette, azt szeretné, hogy az igazság kiderülésével lehessen ezt megtenni, vagyis bizonyítani, hogy jogsértő eljárás folyt, amiből megfelelő eredmény nem születhet, így az eljárást meg kell szüntetni. Ha ez nem megy ez, akkor megoldás lehet, hogy akár független jelöltként indulva a mentelmi joggal is élve kikerülhessenek a börtönből Budaházyék - tette hozzá. (inforadio, részlet)
Budaházy már akkor remek politikus, jogvédő volt, amikor Morvai Krisztina még a zsidóérdekekről irogatta a tanulmányait.

A Jobbik sajtóosztályának lapunkhoz eljuttatott levele szerint Budaházy György a mentelmi jog érdekében független képviselőjelöltként indulna Budapest 17. választókerületében. A jelenleg terrorcselekmények, illetve emberölés előkészítésének vádjával előzetes letartóztatásban lévő Budaházy a jogszabályok szerint indulhat az országgyűlési választáson. „Olyan súlyú bűncselekmények megalapozott gyanújával van előzetes letartóztatásban, hogy ha ítélet lenne ellene, akkor nem indulhatna, ám mivel az ítélethirdetésig megilleti őt az ártatlanság vélelme, így minden további nélkül lehet képviselőjelölt” – mondta lapunknak Kolláth György. A jogász azonban hangsúlyozta: ha össze is gyűjtené a 750 ajánlószelvényt, és így jelöltként bejegyeznék, az így kapott mentelmi jog a korábbi bűncselekményt nem annullálja, így nem bújhat ki az eljárás alól. Igaz, mint bejegyzett jelölt, annak átmeneti felfüggesztését kérheti, ám ez nem jelenti azt, hogy szabadlábon védekezhetne. (FN,részlet)
Ezt a Kolláth-ot mikor fogják már annullálni?