2010. február 11., csütörtök

FEBRUÁR 11 - VITÉZY DÁVID VÁDASKODIK


VITÉZY DÁVID
KI AKARJA MOSNI MAGÁT
Több tucat büntetőfeljelentést tett a BKV-ügyben, a személyét érintő kijelentetések miatt a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) elnökségi tagja. Vitézy Dávid csütörtöki közleményében azt írja: az elmúlt napokban tett kijelentései miatt feljelenti Horváth Csabát, Nyakó Istvánt és Budai Bernadettet, ezen kívül számos médiaterméket, mert megfogalmazása szerint azt a „hazug látszatot keltik, hogy a BKV-nál zajló korrupciós ügyletekhez leleplezésükön kívül bármi más köze lett volna”. (…) Vitézy Dávid szerint az őt ért vádaknak az az oka, hogy a BKV felügyelőbizottságának tagjaként 2007 eleje és a tavalyi év vége között számos, a Hagyó Miklós szocialista főpolgármester-helyettes által hozott BKV-menedzsmenthez köthető korrupciógyanús ügyekre irányította rá a figyelmet, és kezdeményezett vizsgálatot. Hozzátette: minden olyan feljelentés, amit a BKV vezérigazgatója tett, és amely miatt nyomozás indult, kivétel nélkül az ő javaslatára megindított belső ellenőrzési vizsgálatok nyomán történt. (FH,részlet)
Vitézy Dávid az elmúlt években a tévék állandó csillaga volt, szinte nem volt olyan hét, hogy egykét nyilatkozta ne jelent volna meg. De ezek csak üres hasbeszélések voltak. Soha nem nevezte nevén a BKV-s bűnözőket, mert akkor már 2007-ben megtudtuk volna ezeket. Egyetlen alkalommal sem mondta el, hogy :
MI A FENÉT CSINÁLT
A BKV FELÜGYELŐBIZOTTSÁG?
Hiszen soha nem hallottuk, hogy a korábbi években nevén nevezte volna Vitézy vagy közvetlen főnöke, Székely Gábor a BKV-s bűnözőket. Vitézy csak most lett érzékeny a nevére.
MENNYI PÉNZT KAPTAK HAVONTA
A BKV- FELÜGYELŐBIZOTTSÁG TAGJAI?
Várjuk az oknyomozó sajtó adatait...Kép: Vitézy
középen tátott szájjal