2010. február 3., szerda

FEBRUÁR 3 - CSAPDA BUDAHÁZYNAK



BUDAHÁZYVAL
SZÓRAKOZNAK A ZSIDÓK


Budaházyval foglalkozott ma a Déli Krónika, a jelöltségével kapcsolatban. Tóth Zoltán - régi jóelvtárs - választási szakértő elmondta, hogy Gyuri mint letartóztatott ugyan indulhat egyéni jelöltként a választáson, de az kérdés, hogy kampányolni kiengedik-e a börtöből? Ugyanis a bíró döntésén múlik, hogy a Gyuri elleni számtalan vádat a bíró hogyan értékeli, ha erre az időre szabadlábra engedik. Ez egy tipikus zsidó csapda Gyuri számára. Ha esetleg a bíró úgy dönt, hogy nem engedik kampányolni, akkor Gyuri máris bohócot csinált magából, mert belement a zsidók jelöltségi ajánlatába, ami jogi cirkusz miatt dugába dőlt. Ha esetleg a bíró úgy dönt, hogy kampányolhat, akkor is több csapdába kerül, mert kampány közben a rendőrség bármikor, bármilyen ürüggyel lecsaphat rá és akkor amiatt hiusul meg a jelöltsége és még az ellene felhozott vádakat is szaporítja. Tegyük fel, hogy ez a két eset nem lesz és szabadon kampányolhat. Akkor sincs semmi esélye az adott körzetben többséget szereznie, a Fidesz vagy Jobbik jelölttel szemben. Gyuri fülébe olyan bogarat ültettek, amiből ő sehogy sem kerülhet ki szerencsésen. Kép: Gyuri
Az alábbi szövegre még visszatérünk, a Novák Előd videóval (Mokka) összefüggésben.

Kuruc.info:
Novák Előd több ponton
valótlant állít Budaházy-ügyben

Lapunk cáfolni kénytelen Novák Előd Jobbik-alelnök több itt megjelent állítását. (Eközben és ettől teljesen függetlenül várjuk továbbra is Vona Gáborék véleményét is a Budaházy-ügyről).
1. Budaházy György és családja képes a leghitelesebben cáfolni azt, miszerint Novák maga szinte Budaházy megmentésének bajnoka volna. Ezzel szemben a Jobbik elnökségében ő képviselte a legkeményebben azt, hogy a szabadságharcost NE vegyék listájukra és ne éljenek a mentelmi jog eszközével.
2. Saját körzetét jónéhányan ajánlották Budaházynak rajta kívül is, már hetekkel ezelőtt. Mit számít ez önmagában? Semmit, a cserbenhagyás után. És persze mindez semmit sem változtat azon a tényen sem, hogy harcos ellenzője a hazafival való közösködésnek. Az nagyon szép volna tőle, hogy saját választókörzetét ajánlja - ha nem rothadna a tömlöcben Gyuri és több más politikai fogoly.
3. Azon állítása, hogy egy Kuruc.info-szerkesztő csupán sértettségből állt ki Budaházy ügye mellett és kérte a Jobbik-listára tételét, továbbá egyetlen célja a Jobbik összeugrasztása a hazafival, minden alapot nélkülöz, amiről maga is jól tudja, nem igaz. Ámokfutásnak bélyegezni a kiállást pedig egyenesen gusztustalan. Bár sok ilyen "ámokfutást" tapasztalnánk másutt is. Budaházy-ügyben tisztes hazafi minden más, személyes érdeket is félretéve elmegy a maximumig. Ahogy pl. Morvai Krisztina tette. Vajon ő is sértettségből, kedves Novák Előd? Úgy látszik, számára elképzelhetetlen az önzetlen, gondolkodás nélküli bajtársi segítség. Lapunk mindig is így gondolkodott Budaházyról, ez közismert (ugyanakkor persze nekünk is voltak, vannak komoly vitáink más kérdésekről Gyurival, de ezek most, a mikor újra vannak politikai foglyok hazánkban, teljesen lényegtelenek). És mindig tett is Budaházyért, ezt sem kell bizonygatni, noha Novák most azt sugallja, hogy karba tett kézzel üldögélnénk. A Kuruc.info azért tartja jobbnak a pártlistás indítást, mert ez vezethetne el teljes szabadságához, míg a kényszermegoldás, a független jelöltség, kurucos, HVIM-es támogatással nem egyenértékű alternatíva, mi nem tudjuk pártlistára tenni és bejuttatni, egy újság vagyunk, nem hazafias párt, amelynek ez a dolga és van rá lehetősége. (a Bobby Sandsről összeírt a lényeget nem is érintő pontosításait itt szükségtelen hosszan tárgyalni, valóban nem a Sinn Féin indította, de minden nacionalista párt mögé állt körzetében, így nyert). Tehát nem az a lényeg, hogy 2-4 héttel előbb jön ki barátunk, hanem, hogy tartósan kint marad-e. A kurucos, független indítás tehát, mégegyszer, pótcselekvés sajnos, még ha meg is tesszük, mert (esetleg) nem marad más...
4. Novák félti azt a pár töredékvoksot is, amit Budaházy esetleg elvehet tőle. Azért ez elképesztő. Holott átvághatná e csomót többféleképpen.. Mert nem a Jobbik mindennél jobb eredménye a fő cél. Az is fontos, nagyon fontos, persze. Hanem a minél jobb eredmény elérése, de úgy, hogy az elvekből, a hirdetett erkölcsből semmit sem adnak fel.
5. Novák Elődnek esze ágában sincs elismerni, amit pedig Budaházy és felesége is megerősíthet, hogy a lavinát ő maga indította el az Indexnek adott súlyos nyilatkozatával.
Ezzel együtt, úgy tudjuk, a Jobbik alelnöke nem hivatalosan segíti Budaházy kampányát, amiért köszönet illeti, - persze a fentiek figyelembe vételével.
Mi bíráltunk, tényszerűen, de nem vagdalkoztunk, 176 körzetből 175-ben nyíltan a Jobbikot ajánlottuk. Örülnénk, ha Novák úr is ennek szellemében vitázna.
Libényi - Kuruc.info