2009. december 14., hétfő

DECEMBER 14 – LAPSZEMLE










Herta Müller irodalmi
Nobel-díja és ami mögötte van

Herta Müller német írónő kapta idén az irodalmi Nobel-díjat. Az írónő Romániában született és férjével Richard Wagnerrel 1987-ben költözött át Németországba. Műveiben a Ceausescu-diktatúra eseményeit dolgozza fel. Apja a háború alatt SS katona volt, anyját pedig 1947-ben öt évre munkatáborba deportálták. Ennyi háttér után azt gondolná az ember, hogy megtört a jég és a sok harmad és negyedosztályú - többségében zsidó - firkász után változtak a szokások a Svéd Királyi Akadémia háza táján, ahol így határozták meg munkásságát: "Személyében a diktatúra tapasztalatának egyik kiemelkedő közvetítője kapott elismerést." Természetesen a Svéd Akadémiától nem várható el, hogy beismerje: Más okok is közrejátszottak a díj odaítélése alkalmával. Az ÉS-ben Konrád György és Vajda Júlia interjúvolta meg Herta Müllert. Az egyik kérdés az volt, hogy a Bánáti Akciócsoport nevű irodalmi ellenzéki csoportban voltak e zsidók. Az írónő azt válaszolta, hogy voltak, de ezt senki sem tudta, mert nem foglalkoztak vele.(?) Itt kezdett gyanús lenni az írónő, mert lehetetlen nem észrevenni egy szűkebb csoportban, hogy kik a zsidók. A svédországi interjúkból megtudtuk, hogy kedvenc olvasmánya Kertész Imre firkálmányai. Aztán kiderült, hogy Németországban egy evangélikus egyházi szervezet meghívta egy előadásra, amit az utolsó pillanatban visszamondtak. Herta Müller azzal indokolta a visszamondást, mivel ő katolikus és az evangélikusok nem tolerálták ezt. Egy másik oldalon pedig azt hazudta, hogy román nyomásra mondták vissza a tervezett irodalmi előadást. Ezek az egymásnak ellentmondó kijelentések arra ösztönzik az embert, hogy máshol keresse a kiváltó okokat. Gyanús lett a férje Richard Wagner, mert nagyon szűkszavúan beszélt róla. Nos, a Wagner úrról kiderült, hogy zsidó. A szülei Galíciából vándoroltak be a Bánátba. (
www.signandsight.com/features/1708.html) Azóta persze a Herta Müller úgy beszél Richard Wagnerről, hogy az "Akkori férjem." Mintha elváltak volna és mintha a szintén író Richard Wagnernek semmi köze sem lenne az irodalmi Nobel-díj odaítéléséhez és a Konrád György-féle interjúkhoz. A döglött kutyát tehát megtaláltuk és elgondolkozhatunk fölötte. Adva van egy kis hazudozó német kurva, aki a zsidó férjén keresztül csinált karriert. A másik gondolat az, hogy továbbra is egy gyalázatos zsidó háttérhatalom határozza meg a kitüntetések odaítélését, más tehetségek elnyomását. Minimum követelmény irodalmi berkekben, hogy egyetlen rosszalló szót sem szabad kiejteni a zsidókról. Sohasem aktuálisabbak Prohászka Ottokár szavai, mint most: "Itt egy rafinált, romlott, hitetlen és erkölcstelen faj garázdálkodásáról van szó, poloskainvázióról, patkányhadjáratról." (jovonkinfo)


NYÍLTAN HAZUDNAK
Az 56 éves német író, Herta Müller nyerte a 2009-es irodalmi Nobel-díjat. A lány Romániában nőtt fel. A II. világháború örökségével küzdött egy kemény diktatúrában, mert a Szovjetunió befolyása alá került hazája. Egy rövid sajtóközleményben ezt írták a díjat odaitélők róla: " költészetében az őszinteséget a prózájában is összefogta és a kisajátított tájat ábrázolta " A lánynak néhány kemény esélyese volt - a fogadási oldalon, hogy ki kapja majd a díjat? Amos Oz izraeli író neki a kedvence, aki negyedik helyen volt. Itt van bővebben Müller életrajz róla: "A román nemzeti sajtó nagyon kritikus volt vele szemben, de a német sajtó igen kedvezően fogadta őt. Mivel Müller nyiltan kritizálta a román diktatúrát, ezért el volt tiltva a közzétételtől, saját országában. 1987-ben Müller kivándorolt férjével, Richard Wagner kiadóval együtt Németországba. " (mediabistro)


MEGJEGYZÉSÜNK
Ez a sváb nő soha életében nem kapott volna Nobel-díjat, ha nem lettek volna zsidó kapcsolatai már Romániában is, de a férje volt a biztos garancia erre, hogy egy névtelen senkiből hírneveset csináljanak. Ugyanezt tették korábban Imre Kertésszel is. Wagner úr a nagy német zeneszerző nevét bitorolja, ukrajnai zsidó létére. Az Aufbau zsidó kiadónak és más lapoknak dolgozik. Nyíltan hazudnak. Romániának nem a szovjet befolyás miatt kellett szenvednie, hanem a zsidókommunista hatalom miatt. Ugyanis Ceausescu előtt a pártot zsidók vezették Anna Paukerral az élen. Kép: Wágner és felesége

Kép:
A két zsidó jól megértette egymást, 1948-ban. Anna Pauker román külügyminiszter és Rákosi A képek önmagukért beszélnek. Ha valakinek jó a szeme, az láthatja, hogy Rákosi asztala dúsan meg van terítve finomságokkal, miközben a magyar dolgozó népnek a nyomor jutott, a zsidókommunista rabszolgahajcsárok miatt.