2009. december 6., vasárnap

DECEMBER 6 – A MAGYAR MIKULÁS VIRGÁCSOT HOZOTT




SORSDÖNTŐ VÁLASZTÁS


Juan Ramón Quintana (képen) társadalmi kapcsolatokért felelős miniszter azt mondta vasárnap, hogy a mostani általános választások, olyan sorsdöntőek lesznek, hogy meg fogják határozni Bolivia elkövetkező 50 évét.

ALELNÖK VÉLEMÉNYE
Alvaro Garcia Linera (képen balra) alelnök azt mondta, hogy a bolíviaiak nyugodtan, demokratikusan és hazafias meggyőződésből kötelesek részt venni a szavazáson, hogy leadják a szavazatukat, amelynek eredményét tiszteletben fogják tartani, és reméli, hogy a többségi szavazatot megkapja a majd az új kormány.




MEGVÁRJA A VÉGEREDMÉNYT
Morales azt mondta, hogy az emberek azt szeretnék, hogy egy olyan kormány legyen, amely tiszteletben tartja a döntéseket és nem írnak elő olyan dolgokat, mint ami a múltban történt.
Megjegyezte még, hogy a nép a demokrácia érett szakába lépett ezzel a kampánnyal, amelyekben jelöltek szeretnék megnyernie a szavazást. Az emberek javaslatait nem ajándékoknak fogják nézni, mint a múltban, a neoliberális kormányok idején. Azt mondta Morales, hogy a bolíviaiak nemcsak szavaznak vasárnap, hogy megválasszák a végrehajtó és a jogalkotó szerveket, hanem egyes régiókban az alkotmányos autonómiára is javaslatot tehetnek. Ezek most nem olyan megyei autonómiák lesznek, mint amit korábban az oligarchikus csoportok és a földtulajdonosok kitaláltak, hanem most erről a nép fog határozni, hogy mi lesz előnyös nekik. Felhívta a polgárok figyelmét, hogy aktívan vegyenek részt a választásokon, mert az egész világ figyeli, hogy Bolívia történelme hogyan alakul Latin-Amerikában. Morales azt mondta, hogy megvárja a választások eredményét, La Pazban. Bejelentette, hogy helyi idő szerint 17.00-ra kormányülést hívott össze, az elnöki palotába. Azt mondta, hogy este 10-kor vagy 11 órakor üzenetet intéz a nemzethez. Megerősítette, hogy ő semmilyen körülmények között nem fog előre inni a győzelmre, hanem türelmesen kivárja a végeredményt. (ABI,részeletek)

MEGJEGYZÉS
Bezzeg a hazai patkányköztásaságban már a szavazás előtt tudnak minden eredményt és akik a szavazási csalásokat panaszolják és tüntetnek ellene, azokat az ávósrendőrség véresre veri és börtönbe juttatja. Ennyit a zsidódemokráciáról, aminél a szavazás csak arra kell, hogy a hivatásos bűnözőket megerősítsék a hatalomban. Pusztuljanak a vörös Krampuszok!