2009. december 5., szombat

DECEMBER 5 – HAMIS BESZÁMOLÓK


MONTENEGRÓ HAMIS BESZÁMOLÓKAT
KÜLDÖZGETETT BOLIVIÁBA
Montenegró azt mondta, hogy csakúgy mint Írországban, Magyarországon is találkozott tegnap a kormányzati hatóságokkal, a Nemzetközi Kapcsolatok Bizottságával és a Parlament Emberi Jogi bizottsággal. Valamint találkozott a családokok hozzátartozóival Toa Előd, Magyarosy, ez utóbbit tartják a San Pedro börtönben, La Pazban, mert állítólag a terrorista csoport tagja volt. Bernardo Montenegró szerint az Európai Bizottság is vizsgálódik az ügyben. (The Times) Montenegro szerint a többpárti bizottság amelyik megvizsgálta az ügyet a terrorizmusról azt állapította meg az ügyészség számára, hogy nincs bizonyíték arra, hogy Magyarosy például vízum nélkül léphetett be az országba. Ha ez igaz, hogy ő egy „terrorista " volt, akkor nem fogják megengedni, hogy belépjen Bolíviába - mondta az országgyűlési képviselő. Magyarosyról összegyűjtött adatokat a családja és azt átadták a képviselőnek. Ezek között volt zene, tanár egy iskolában a gyerekekkel és aki elment Bolíviába, mert szerett volna dolgozni a TV-ben filmproducerként, akinek állítólag Rózsa tervezte megnyitni az országot. Montenegró másrészt azt mondta, hogy a kormányzati szervekkel történt tárgyalások Magyarországon és Írországban kényelmetlenséget okoztak Bolívia miatt, mert eddig nem válaszolt Bolivia az arra irányuló kérelmükre, hogy milyen események történtek a Las Amerika szállodában, április 16-án. Montenegró ma bejelentette, hogy folytatja az útját Európában, a tervek szerint találkozni fog Eduardo Rózsa néhány rokonával ismerősével, aki a főkolompos volt (Ezt a szót használta a cikk. A szerk.) ebben az állítólagos illegális csoportban és meghalt a Las America szállodában. Állítólag csoportjával azért ment Boliviába, hogy a külföldiek szakadék szélére sodorják Bolíviát. (lostiempos,dec.4.,részlet) Kép: Magyarosi, a nemzetközi zsidóknál használt raszta hajviselettel (EJU-kép)

ELLENTMONDÁSOK
MONTENEGRÓ SZÖVEGÉBEN

Lehetséges, hogy a két képviselő találkozott a parlament kisebbségi és emberjogi bizottságával is, de erről egyetlen hírt nem olvastunk, tévék sem mutatták! Pedig ez izgalmas jelenet lett volna. Arról sem tudunk, hogy az EU vizsgálódna ebben a Rózsa-ügyben, hiszen ők is megvárják a boliviai tárgyalás végét. Annyi bizonyos, hogy Rózsa hamis névvel és hamis papírokkal, a brazil zöldhatáron ment be Boliviába, miközben neki megvolt az ottani állampolgársága és útlevele is. De a Kepes-filmben is elmondta, hogy a dzsungelen kereszetül megy hazájába. Ugyanígy megírták a lapok, hogy két társa, Magyarosi és Tóásó is ezen az úton ment be az országba és mielőtt Santa Cruzban ütötték volna fel a tanyájukat, előtte a brazil határ közelében lévő kis üdülőhelyen élvezték a kirándulás gyönyörűségeit, amiről több kép is szereplt a sajtóban. Tehát valószínű, hogy ők is hamis módon jutottak be az országba, de itt a fő kérdés, hogy a pesti repülőtéren milyen papírokkal és milyen nevekkel utaztak ki? Erről a hazai sajtó mélyen hallgat. Eddig a hazai lapokban azt állították, hogy a fenti két fiatalember kirándulni és bulizni ment Boliviába. S most tudjuk meg, hogy filmes ötletei voltak Fiúkának, amit éppen Boliviában akart megvalósítani.

TOVÁBBRA IS TITOKZATOSSÁG FEDI A LÁTOGATÁST
HOVÁ LETT PABLO BANEGAS KÉPVISELŐ?

Pablo Banegast egyedül a repülőtéri érkezéskor mutatták, de később se a hírekben, se a képekben nem mutatták. Videó: boliviai tv-ből (EJU)