2009. december 7., hétfő

DECEMBER 7 – BEMOCSKOLTÁK A PARLAMENTET

EGY NAP UTÁN ELISMERTÉK A GYŐZELMET
LIPÓTVÁROS JEHUDÁI

Morales tarolt az elnökválasztáson

Egyértelmű volt a helyzet a bolíviai elnökválasztáson. Az első forduló a jelenlegi államfő fölényes győzelmét hozta. Evo Morales az előrejelzések szerint a szavazatok több mint 60 százalékát szerezte meg. A baloldali elnök így újabb öt évig folytathatja az ásványkincsekben gazdag latin-amerikai ország szocialista típusú átalakítását. Pártja az elnökválasztással egy időben tartott parlamenti választásokon abszolút többséget szerzett a törvényhozás mindkét házában. Hatalmas tömeg ünnepelte La Pazban az elnöki palota előtt Evo Morales első fordulóban aratott fölényes győzelmét. A latin-amerikai ország első indián származású vezetője négy éve is hasonló eredménnyel nyert a gyarmati örökség felszámolásának, az indián őslakosok és a gyarmatosítók leszármazottai közötti egyenlőség megteremtésének ígéretével. Előző hivatalali időszakához képest azonban most jóval kényelmesebb helyzetben kormányozhat Morales: az államfő Mozgalom a Szocializmusért nevű pártja az elnökválasztással egy időben tartott parlamenti választáson is elsöprő győzelmet aratott, és az alsóház után most a felsőházban is abszolút többsége lesz. Az egykori kokatermesztő elnökként államosította az energiaipart, a gazdagabb családok földbirtokait részben felosztotta az ajmara és kecsua indiánok között, megemelte az adókat, valamint a szegények szociális támogatásának összegét is. Ellenfeleit ugyanakkor üldözi. Legfőbb riválisát, Manfed Reyes Villát korrupció vádja miatt börtönnel is megfenyegette. Nem véletlen tehát, hogy a jobboldali ellenzék attól tart, hogy a megnőtt hatalmat az alkotmány újabb módosítására, és diktatórikus lépésekre használja fel. (hírTV)
Nyíltan és szemérmetlenül hazudik a Hír-TV! Morales nem az ellenfeleit üldözi, hanem a kifejezetten bűncselekményeket elkövető politikusokat és hivatalnokokat, akikről ezt a bíróságok és az ügyészségek már megállapították.
FERTŐTLENÍTENI KELL AZ ORSZÁGHÁZBAN

Balog Zoltán Fidesz-es képviselő vezette be a kaftános, pajeszos sötét rabbitársaságot az épületbe, ahol ez a zsidó szekta üzengethet és szónokolhat. Balognál undorítóbb és ellenszenvesebb zsidóbérencet nehéz lenne találni, mivel ő még a képmutatásban is kiemelkedő, hiszen „kereszténynek” próbálja beállítani magát. Kép:Balog