2009. december 16., szerda

DECEMBER 16 – A MAGYAR KÜLÜGYRE VÁRNAK

TELJESÜLT A MAGYAR KÜLÜGY ÓHAJA
Marcelo Soza ügyész, aki terrorista ügyet vizsgálja, kedden azt mondta, hogy hajlandó egy nemzetközi vizsgálat lefolytatására a Rózsa-terrorbanda ügyében, ha az érdekelt országok, Írország és Magyarország ezt kéri a megfelelő csatornákon keresztül bolíviai külügyminisztériumtól.
Midezt azzal kapcsolatba mondta Soza az újságíróknak, hogy a két bolíviai parlamenti ellenzéki képviselő Európában gyűjtött információkat. (ABI,dec.16,részlet) Kép: Soza ügyész

MEGJEGYZÉSÜNK
A magyar külügy április óta azt hangoztatta, hogy „nem tudják”, hogy mi történt Boliviában? Azt hangoztatták, hogy "nem tudják", hogy miért ölték meg a terroristákat? És "azt sem tudják", hogy miért tartják fogja a számítógépes tanárt, aki csak „kirándulni és bulizni” ment Boliviába. A külügy többször arra panaszkodott, legutóbb hivatalos közleményben is, hogy nem kapnak választ, felvilágosítást Bolivából a hatóságoktól a kérdéseikre. Hát most megjött a boliviaiak válasza. Mi csak arra leszünk kíváncsiak, hogy a magyar külügyminisztérium él-e ezzel a lehetőséggel, hogy nemzetközi vizsgálatot kérjenek?