2009. december 21., hétfő

DECEMBER 21 – ÚJRA ÜZEMELNEK

NAPONTA VÁLTOZNAK A SZÁMADATOK

A feliratot Észak-Lengyelországban találták meg. Őrizetbe vettek öt, 25 és 39 év közötti férfit, és Krakkóba viszik őket kihallgatni. Egy másik rendőrségi szóvivő, Dariusz Nowak azt mondta, hogy a fémfeliratot szavakra vágva, három részben találták meg. Különböző becslések szerint 1940 és 1945 között 1,1-1,5 millió embert deportáltak a nácik Auschwitzba (lengyelül Oswiecim). Túlnyomó többségük zsidó volt, és gázkamrákban pusztult el. Minden harmadik áldozat magyar volt. A náci koncentrációs táborokba hurcolt 437 ezer magyar zsidó 15 ezer kivételével mind Auschwitz-Birkenauba került, ahol becslések szerint 360-390 ezret öltek meg közülük. Az "Arbeit macht frei" felirat a holokauszt egyik jelképévé vált. (MTI)dec.21.
Meggyőződésünk, hogy a sajtóban közölt számadatokat a lapok és hírügynökségek nem maguk találják ki, hanem ezt központi vezérléssel illetékes helyekről kapják meg. Minden esetre örvendetes, hogy a számoknál már ennyire lementek és saját magukkal is ellentmondásba keverednek. Holo-mítosz omladozik, de az üzlet még tart. Tehát már nem megöltekről, hanem csak deportáltakról beszélnek. Figyelemre méltó, hogy már nem 600 ezer magyarországi zsidó elgázosításáról írnak. De hová lett a sok hamu? A mai tudományos módszerekkel még az ezer éves polleneket is ki tudják mutatni, nemhogy 65 évvel ezelőtti maradványokat. Arról nem is beszélve, hogy égetésnél csontok is maradnak. Hol vannak ezek?
CIGÁNYOK LOPTÁK EL A BETŰKET?
A mai 10 órás hírekben bemondták, hogy nem "neonácik" lopták el a betűket, hanem "lopás" történt. Ha lopás, akkor azok fémtolvaj cigányok lehetettek. Kiváncsian várjuk a fejleményeket.