2009. december 17., csütörtök

DECEMBER 17 – ELLENZÉKI ERŐLKÖDÉS


HÍRMAGYARÁZAT

Azoknak az olvasóinknak segítünk értelmezni, akik nem látnak bele teljes mélységébe a sötét terrorista ügybe, amit Rózsa Flores bandája elkövetett. Itt van egy újabb ellenzéki erőlködés. Miután az ellenzék csúfos vereséget szenvedett a választásokon, most teljes erővel igyekeznek a terrorista ügyet megtorpedózni. Persze ez nem fog nekik sikerülni, hiszen ezt április óta eredménytelenül folytatják, de mindig kitalálnak valami újabb cirkuszt. Az ottani zsidóbűnözők ugyanazokat a módszereket követik el mint nálunk. Miről van szó? Arról, hogy most hamisan megvádolták azt az egykori Andrade kapitányt, aki a Rózsa-féle terrorista bandát fölszámolta a szállodában. Most derül ki az alábbi anyagból, hogy pár hónapja súlyos autóbalesetet szenvdett a kapitány, amire az ellenzéki sajtó azt írta annakidején, hogy a kapitány „ittas állapota” vezetett a belesethez, ami miatt hónapokra kórházba került. Most derül ki – amit eddig is sejtettünk -, hogy ez nem valódi baleset volt, hanem egy megszervezett támadás az ellenzék részéről. De még a baleset előtt több héttel hamis képeket tettek közzé az ellenzék lapjaiban, amelyeknél Rózsa együtt látható a szóban forgó kapitánnyal még 2007-ben. A képeken látható alakokat montázs módszerrel illesztették össze, tehát hamisítás volt. Ezt akkor a hatóságok leleplezték, ezután jött a kapitány elleni fizikai támadás és most egy újabb cirkusz. Mivel a két „kódorgó” ellenzéki képviselő Magyarország-i, Írország-i és Brüsszel-i útja teljes kudarccal végződött, most előjöttek a kapitány elleni támadással. Gyakorlatilag úgy néz ki, hogy azok vádolják most a kapitányt, akik elkövették ellene az erőszakos támadást. Kép: a kódorgó képviselők és Andrande kapitány jobbra

HAMISAN VÁDOLJÁK A KAPITÁNYT
A korábban feloszlatott Crisis taktikai (UTARC) csoport kapitánya ellen vádat emelt az ellenzék a Santa Curuz-i bíróságon. A bíró nem közölte még a tárgyalás dátumát és időpontját, a meghallgatás időpontját sem, elővigyázatosságból, mondta az ügyész, aki kifejtette, hogy Andrade kapitány nem nyújtott be kérelmet a saját nevében. Az előzetes információk szerint a kapitányt fegyveres fenyegetéssel, kényszerítéssel, a sajtószabadság megsértésével és a szabad munka elleni támadással vádolja az ellenzék. Milko Suaznabar Diaz, Andrade kapitány védőügyvédje elmondta az újságíróknak azt, hogy az ügyfele nem jelentett semmilyen igazságügyi hatóságnak és neki „nem kell jelentést tennie senkinek." De ha idézést kap a kapitány, akkor részt vesz a Santa Cruz-i bíróságon vallomást tenni ezekről a tényekről. Mindaddig, amíg ezt lehetővé teszi az egészségügyi állapota, meg kell küldeni neki a hatósági idézést. A kapitány orvosi szabadsága (magyarul betegszabadsága. A szerk.) 2010 január 10-ig tart, mondta az ügyvéd.

ZAVAROS TÖRTÉNET
Szeptember 21-én Andrade kaptány La Pazban vallomást tett Carlos Fiorilo ügyész előtt. A kapitány azt mondta, hogy ezt követően két jármű feltartóztatta kocsiját. Ahogy vezette a Viru Viru repülőtérfelé kocsiját egy tehenet hajtottak a kocsija elé, La Pazban. Három motívum történt ekkor: "Egy fehér volt a nyolc fegyveres ember között, akik botokkal és kövekkel megtámadták őt. Van egy közülük, aki ugyanolyan színű mint ahová a fogvatartott rokonai költöztek és egy zöld színű autó a tanúbizonyság erre. Ebben újságírók utaztak, akikkel Andrade "küzdött" (feltehetően nem tudta, hogy ezek újságírók voltak). Végül egy lövést adott le a támadók kocsijának a kerekére, így nem követték. Unitel dolgozók panaszkodtak, hogy bántalmazták őket, a rendőrség elpusztította a kamerájukat és ellopták azt a szalagot amelyiken Vaca letartóztatásának a felvételei voltak. (laprensa,dec.16,részlet)