2009. december 8., kedd

DECEMBER 8 – ÚJ KORSZAK BOLIVIÁBAN

BOLIVIA BIZTOS JÖVŐ ELŐTT ÁLL

Miért foglalkozunk ennyit a bolviai eseményekkel?


Azért fogalkozunk ennyit ezzel a témával, mert a két országban sok a közös vonás, mivel mindkét ország zsidó megszállás és kirablás alatt van. A különbség csak annyi, hogy Boliviában megkezdődött a tisztulási folyamat, amióta nemzeti kormányuk van. A mostani boliviai választások fényesen igazolták a nemzetközi zsidók összes aknamunkáját, így ott a kép sokkal tisztább lett. Magyarországon ez a folyamat még nem kezdődött meg, de a tavaszi választások után egy picit nálunk is világosabb lesz a kép. Egy biztos. Boliviában a tömegtájékoztatás sokkal jobb állapotban van, mint nálunk, az ottani ellenzéki tévék és lapok ellenére is. Miközben Bolivia nyersanyagokban igaz gazdag ország, Magyarország éppen egy ilyen országgal nem tart fenn diplomáciai kapcsolatokat. A hazai elvtársaknak a véreskezű és csaló kínai kommunisták sokkal kedvesebbek, akiknek az árúféleségei többségében szemetek. A magyar IKARUS évtizedekig szállította a kiváló buszokat az egész világba, többek között Kínába is. Most Kínától vesszük meg az ócska buszaikat. Ez hatalmas nemzeti szégyen. A bolivokkal sokkal jobb üzleteket lehetne kötni, valamint Venezuelával és Iránnal, mint a szemét EU-val és Kínával.

ELNÖKI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ
A GYŐZELEM OKAIRÓL

Morales: Az SSP párt a politikai hulladékot (szemetet) gyűjtötte be

Kérdés: - Amikor a köztársasági elnököt, több mint 67%-al megszavazták több tartományban is, nehéz megérteni, hogy a fő ellenzéki vezető, Manfred Reyes Villa folyamatosan polarizációról, megosztottságról beszél és fennáll annak a felismerése is, hogy ez a hozzáállás volt Doria Medina esetében is. A kérdésem az, hogy minek tulajdonítja ezt a hozzáállást?
Morales: Nem csak Evo Morales próbálta begyűjteni a társadalmi mozgalmakat még 2005-től kezdve. A sok jobboldali pártok időközben eltűntek és most mi jöttünk. Hogy lehet az, hogy egy hulladéklerakó, összegyűjtött néhány jelöltet és ezekkel játszottak egy belső csődületet. Hol vagyunk? Ezek választottak az SSP-re (Manfred Reyes Villa pártja. A szerk.) és végül létrehozták ezt amit láttunk. Manfred Reyes Villa pártjának neve 2005-ben még ez volt Nueva Fuerza Republicana (Új Köztársasági Erő) (NFR) , aminek az elnökjelöltje, Gildo Angulo admirális lett volna.
Kérdés: - Miért mondta ezt?
Morales: Mint egy szeméttelepet, úgy létesítettek az összes féllel kapcsolatot, hogy jogilag ezek megsemmisítsenek bennünket. Akkor még az ellenzék úgy beszélt, hogy mi, a média mi vagyunk Bolíviában. De amikor azt mondják most szomorúan, hogy a polarizáció volt a jobb oldalon, akkor ez nem a bolíviai népnél volt. Biztos vagyok benne, nemcsak 6 megyében volt diadalunk, hanem lehet, hogy 7 megyében is. Tudják, a szavazás döntő fontosságú a vidéki területeken. 2002-ben nekünk a harmadik hely jutott, az első az MNR volt, a második NFR. Akkor azt mondták, hogy csalással szerezték meg a második helyet. Többek között a Cochabamba Intézeti választási csalással vádolta a bíróságot is. Az egyik előnye az volt ezeknek a nemzeti választásoknak, hogy felismerték a jogot, hogy megválasszák a hatóságokat. " (EJU,dec.7)