2010. április 10., szombat

ÁPRILIS 10 – KÜLFÖLDI HÍREK

SVÉD VÉLEMÉNY

Lezuhant a lengyel kormány repülőgépe Oroszországban Szmolenszk repülőterén. A gépen tartózkodott Lech Kaczynski miniszterelnök és felesége, a lengyel hadsereg parancsnoka, a külügyminiszter helyettes, a lengyel Centralbank főnöke és összesen 87 személy. Túlélõkről ellentétes híradások jöttek. A gép sűrű ködben landolt és lezuhanásakor kigyulladt. Rossz látási viszonyok között a repülőtéri radarállomás feladata levezetni a gépet. Ivánék megint remekeltek. (TT)
KIHALLGATJÁK A BETŰLOPÓT
A svédek nagy keservesen kiadták az auschwitzi betülopók megrendelőjét a lengyeleknek, akik állítólag a jövő héten hallgatják ki. Mivel ez a beteges ügy úgy húzódik mint a rétestészta, ezért fölöttébb gyanús. Az biztosnak látszik, hogy a svéd fiatalember meglepő dolgokat fog mondani az ügy hátteréről.
ZAVARODOTT A PENTAGON

Az amerikaiak zavarodott nyilatkozatokat tesznek, hogy mi lesz a kirgizisztáni repülőterükkel? Az elmúlt hónapokban éppen ezen a bázison 50 ezer katonát szállítottak Afganisztánba. Most teljesen tanácstalanok a hivatalosok a bázis jövőjét illetően. (presstv alapján)


ÓCSKA OROSZ GÉP ZUHANT LE
Orosz hírügynökségek jelentették az összes 132 utas halt meg. A gép kaparta a fák tetejét majd lezuhant és kigyulladt - jelentette a lengyel külügyminisztérium szóvivője, Piotr Pszkowski a TVN24 csatornán. Az ügynökségek elmondták, hogy a repülőgép egy Tupoljev Tu-154 volt. A szerencsétlenség körülbelül 1,5 km-re (0,9 mérföld) történt Szmolenszktől, ködös körülmények között. (presstv alapján)
Ez az ócska típus volt sokáig a Malévnél is, nálunk is több zuhant le belőle, de az oroszoknál igen sok zunant le ebből a típusból, ott egy lezuhanás nem nagy ügy. Még a 70-es, 80-as években mesélték magyarok, hogy az oroszoknál milyen repülőtéri viszonyok voltak. Sokszor több napot feküdtek a repülőtér kövén, oroszokkal, külföldiekkel együtt, mert nem tudták mikor indul a gépük.
NEM SIKERÜLT IRAKBA
AZ AMERIKAI DEMOKRÁCIA-EXPORT
Több tízezer iraki tüntetett a szent városban, Najafban az amerikai megszállás hetedik évfordulója alkalmából. Iraki zászlókat lengetve és kiabálva ezeket mndták: "Igen, igen, az egység" és a "szunnita és síita muzulmánok nem fogják eladni az országot". Sok tüntető vonult át a közeli börtönhöz, hogy a fogva tartottak szabadon bocsátását kiharcolják, az USA börtönökből. Megtaposták az amerikai, brit és izraeli zászlókat és felszólították ezen országokat,, hogy vessenenek véget a külföldi csapatok jelenlétének és a katonai megszállásnak Irakban. Közel egymillió iraki civil vesztette életét 2003 óta, miközben több ezer amerikai katona marad az iraki földben meghalva. A tervek szerint elhagyják a háború sújtotta országot még ebben az évben. (pressztv alapján)
IRAK BÍZTATÓ JÖVŐ ELÉ NÉZ
Irak hatalmas áldozatot hozott a világ legerősebb hadserege ellen és hét év után kitakarodnak a megszálló gyilkosok. A nép egységes az idegen megállók ellen. Nálunk ezek a megmozdulások csak most fognak kezdődni, hiszen nálunk nem 7 év óta van zsidó megszállás, hanem 65 éve. A tegnap esti parlament előtti rendőri akciókról elfelejtettek hírt adni. Kíváncsiak leszünk meddig mennek el az erőszakban a választási csalások miatt bekövetkező lázongások miatt. . .