2009. szeptember 12., szombat

SZEPTEMBER 12 - MAI HÍREK


NEM NYUGSZIK A VÖRÖS SÖPREDÉK

CHILE

Augusto Pinochet chilei diktátor hatalomátvételének évfordulóján hosszú évek óta, immár hagyományosan összecsapások törnek ki a csendőrségre támadó tüntetők és a rendfenntartó erők között. A tüntetők közült több mint harmincat vettek őrizetbe az ország különböző régióiban.
A csendőrök kövektől, illetve sörétes puskákból kilőtt lövedékektől sebesültek meg, illetve egy csendőr őrnagy Molotov-koktéltól szenvedett súlyos égési sérüléseket a vállán. A tüntetők Santiagóban és más chilei városokban barikádokat emeltek, amelyeket meg is gyújtottak, s Molotov-koktélokkal támadtak az útakadályok felszámolására kivezényelt csendőrökre. A belügyi tárca az éjszaka háromezer csendőrt és rohamrendőrt vetett be a zavargások lecsillapítására. A főváros körzetében szombatra virradóra csaknem százezer lakás maradt áram nélkül az összetűzésekben keletkezett károk következtében. Harminchat évvel ezelőtt, 1973. szeptember 11-én a chilei katonai junta erői lebombázták Salvador Allende elnök palotáját, szeptember 13-án feloszlatták a parlamentet, és a meggyilkolt törvényes elnök helyére Augusto Pinochetet nevezték ki.(mahu)


ZSIDÓKNAK MI KÖZE VAN
A MAGYAR DALOKHOZ?
Presser Gábor azon dolgozik, hogy hagyományos ünneppé váljon a Magyar Dal Napja. Jó néhány éve töpreng már, miként tehetne keresztbe a magyar dal térvesztésének. Ki is találta a Magyar Dal Napját, melynek premierje a tavalyi Sziget Fesztivál nulladik napján volt. (szabadföld) Kép: a zsidó Presser

A FASISZTÁK MÁR A SPÁJZBAN VANNAK

Anglia: fasiszta csoportok provokolják a hatóságot
Szélsőjobboldali csoportok igyekeznek erőszakcselekményeket provokálni a brit nagyvárosok utcáin. A provokáció az "iszlám szélsőség elleni fellépés" ürügyével zajlik - mondta szombaton a brit kormány egyik magas rangú tagja, aki a jelenséget az 1930-as évek brit fasiszta mozgalmának fellépéséhez hasonlította. (atv)

Hamburg: összecsapások egy fasiszta demonstráción (ATV hamis címe)
Az NPD (Német Nemzeti Demokrata Párt ) gyülését vörös anarchista söpredék támadta meg. Kép: Hamburgból







Kép: gyútogat a vörös söpredék