2009. szeptember 27., vasárnap

SZEPTEMBER 27 – TÁMADNAK A HABSBURGOK

TÁMADNAK A HABSBURGOK

A hírek szerint valamilyen Habsburg leszármazottak indulni akarnak az osztrák választáson és most az alkotmánybírósághoz fordultak jogaik sértése miatt, mivel még a Habsburg-feleségek sem indulhatnak a választásokon. Nagyon helyes. Reméljük elutasítják a keresetüket. Hiszen az egész Habsburg-Ház házasságok révén szerezte meg birodalmát és úgy, hogy vérfertőzés alapján a rokonok egymással is házasodtak. Magyarországra is visszaszivárogtak Ottóka (97 éves) és gyerekei.

Ausztria alkotmányjogának részét képezi az 1919-ban elfogadott, ún. Habsburg-törvény, amely alapján a Habsburgokat megfosztották uralkodói címeiktől és jogaiktól, és amely jogalapot biztosított a család vagyonának elkobzására. Továbbá a jogszabály rendelkezései értelmében kiutasították az országból a volt uralkodóház azon tagjait, akik trónigényükről kifejezetten nem mondtak le, és nem tekintették magukat a köztársaság hű állampolgárának. A Habsburg család tagjai a törvény vagyonjogi rendelkezéseit mind a mai napig vitatják. (gondola)


TÁMADNAK A ZSIDÓ PÜSPÖKÖK

A Magyar Katolikus Püspöki Kar legutóbbi körlevele szerint ugyanis az új pogányság, az „ősmagyar szinkretizmus" ugyanolyan veszélyes, mint amilyen a régi pogányság megerősödése volt Szent István halála után. A katolikus főpapság konkrétan fogalmaz: az „ősmagyar szinkretizmus" hirdetői megtévesztik a katolikus híveket – Jézus nem volt pártus herceg –, és szintén káros a püspökkar szerint „a táltosok, a sámánok és a pogány ősmagyar vallás egyéb valós vagy vélt elemeinek újraélesztése”. A MPK körleveléről és a „pogányhelyzetről” a vatikáni napilap, az Osservatore Romano is írt – és ahogyan várható volt, a megszólítottak is reagáltak. Siklósi András a hunhir.hu-n kijelentette: a „jelentős részben szemita származású” püspökkar levele „ahelyett, hogy az eredeti (hamisítatlan) jézusi út követésére buzdítana, valamint az egészséges nacionalista összetartásra és önvédelemre szólítaná fajtánkat, tulajdonképpen (burkoltan) a létünket aláaknázó globalizációt, az embertelen (sátáni?) cionizmust és neoliberalizmust szolgálja...” A portálon vita indult a körlevélről. A Jövőnk Infón Tamási Attila írja: „A püspöki kar ismét kinyilatkoztatja hűségét a nemzetellenes, neoliberális, cionista gazdáik mellett a nemzeti oldal gyalázásával." Ezek a durva, olykor trágár reakciók a szerzőket, hozzászólókat minősítik, diagnózist adnak beteg társadalmunkról – mondta a delmagyar.hu kérdésére Kiss-Rigó László megyés püspök (képen) . – A diagnózis ismerete nélkül nincs gyógyítás, gyógyulás, legfeljebb véletlenszerűen. Ezért, mivel úgy gondolom, hogy az említett reakciók nem feltétlenül gonoszságból vagy gyűlöletből, hanem sokkal inkább tudatlanságból, illetve érzelmi labilitásból fakadnak, azok miatt nem botránkozni, sopánkodni, netán tiltakozni kell, hanem még inkább bátorítást kell nyernünk arra, hogy többet tegyünk a társadalom és a közélet egészségéért. (168ÓRA)

TUDATLANOK = MAGYAROK?
TUDÓSOK = ZSIDÓ PÜSPÖKÖK?