2009. szeptember 25., péntek

SZEPTEMBER 25 – NEM VOLT GÁZKAMRA

HOGY KERÜLTE EL A GÁZKAMRÁT?
ÚGY, HOGY NEM VOLT GÁZKAMRA

BETLEN OSZKÁR
Az 1939. március 19-i német megszállást követően részt vett a kommunisták külföldre menekítésében, határátkelésüket biztosította Csehország és Lengyelország között. De elárulták és a németek 1939-ben elfogták, majd koncentrációs táborba vitték. Előbb Dachauban, majd Buchenwaldban raboskodott. 1942-ben néhány társával együtt átszállították Auschwitzba és ennek a haláltábornak a foglya volt 1945-ig. (wikipedia)

BOLONDOKNAK ÁBRÁZOLTÁK ŐKET

Tegnap este külünös esemény zajlott le az ATV-ben. Az esti híradóban – mivel a világsajtó ezt már tálalta – nem tudták elhallgatni az iráni és a líbiai elnök ENSZ-beli felszólalását. Ha a nyugati lapok ezt elhallgatták volna, akkor ezek soha nem számoltak volna be a történtekről. Kadhafit és az iráni elnököt – szó szerint – bolondnak ábrázolták gúnyos hangnemű szövegükben, amikor idézték, hogy miket mondtak. A tájékozatlan néző – ilyenek sokan vannak nálunk – ebből azt szűrhette le, hogy két félbolond cirkuszolt az ENSZ-ben. Mutatták a magyar kivonulókat is, akik Izraellel együtt nem akarták meghallgatni az igazságot. Hát kérem, ekkora ereje van az igazságnak. Csakhogy ezek vonulhatnak akárhová, az igazság üldözni fogja őket. Kadhafi bolondnak ábrázoltását még azzal is megtetézték, hogy New York állam nem engedte meg neki sehol a lakósátrának a fölállítását. Érdekes, hogy a világ számos városába ahová eddig utazott, Moszkávtól kezdve bárhol, megengedték neki, csak a cionközpontban nem.

OBAMA BUSH ÚTJÁN HALAD


Obama rálépett az elõdje, Bush elnök által kitaposott útra. Ma a G20-ak találkozóján élesen kirohant Irán ellen, mert az titokban épít egy második urándúsító központot a titkosszolgálatok jelentése szerint. Obama fölhördülését azonnal követte Nicolas Sarkozy francia, és Gordon Brown angol miniszterelnök, akik azonnali szankciókat helyeztek kilátásba és esetleg más hatásos megoldást is elképzelhetõnek tartanak. Obama szerint Iránnak azonnal be kell engedni az ellenõrzõ szerveket. Eddig csupán egy urándúsító üzemrõl tudtak a vizsgáló szervek, de az utóbbi leleplezés a második üzemrõl váratlanul jött. Mi kiváncsian várnánk, hogy az ellenõrzõ szervek mikor fognak beszámolni az Izraeli atomprogram jelenlegi helyzetérõl. (tudósítónktól) Kép: Obama és követői