2010. október 15., péntek

OKTÓBER 15 – ÍGY NÖVELIK A PÉLDÁNYSZÁMOT

ZSIDÓ MESE ARRÓL HOGYAN KELL A LAP PÉLDÁNYSZÁMÁT NÖVELNI

Spiegel: Budapest az antiszemitizmus fellegvára

A hosszú riport szerzője, Erich Follath, aki nem sajnálta a fáradságot, és ellátogatott Budapestre. Cikkét azzal kezdni, hogy elismerően ír a magyar történelemről és kultúráról, Budapest szépségéről, s arról, hogy a fővárosban milyen gazdag a kulturális élet, sőt már hollywoodi sztárok is ide járnak filmezni, majd hatásos fordulattal kifejti, hogy mindezt elcsúfítja az új fejlemény, a nyílt antiszemitizmus térhódítása. Elsőként Konrád Györggyel beszélgetett, s a - Németországban rendkívüli megbecsülést élvező - magyar író elmondta neki, hogy már két diktatúrát élt túl, de véleménye szerint lehet, hogy most következik a harmadik. A cikkíró elmagyarázza, a nyílt zsidóellenesség mögött az áll, hogy egy szélsőjobbos, antiszemita párt, a Jobbik az ország harmadik legnagyobb pártja lett az elsöprő győzelmet aratott Fidesz és vereséget szenvedett szocialisták után. A cikkben ugyan nincs kimondva, de a felcím a következő: "Budapest az antiszemitizmus fellegvára". Tamás Gáspár Miklós arról mesélt a cikkírónak, hogy sokáig azt gondolta, nem fajulhatnak el ennyire a dolgok, ám tavaly óta ezt sajnos másként látja. Az történt ugyanis, hogy a belvárosban fekete egyenruhás, bőrcsizmás férfiakra lett figyelmes, akik, mikor meglátták, így üdvözölték: "Heil Hitler, Tamás professzor, hogy van?" Tamás Gáspár Miklós szerint a Fidesz és a Jobbik között hallgatólagos megállapodás van, s ez arról a teljes csődről árulkodik, amelyből nincs menekvés. A cikkíró próbálta a Jobbik tagjaival is felvenni a kapcsolatot, de Várkonyi Zsolton, a párt kampányfőnökén kívül senkivel sem sikerült. Ezt azzal magyarázza, hogy a Jobbik minden külföldi újságírót ellenségnek tekint. Várkonyival a Déryné étteremben találkozott, és a kampányfőnök ezekkel a szavakkal üdvözölte: "Már minden liberális kapcsolatával találkozott? Végigjárta már a zsidó maffiát?" A cikkíró Várkonyi higgadt, értelmes embernek írja le, de gúnyosan hozzáfűzi, hogy nyilván olyan árnyékharcos, aki pártjával együtt azon fáradozik, hogy kimentse Magyarországot a globális összeesküvés pokoli veszedelméből. A cikk vége a Kertész Imrével való rövid beszélgetéssel zárul, amely alighanem már nem Budapesten történt. A cikkíró rámutat, hogy a leghíresebb magyar író évek óta nem él Magyarországon, s ezt maga az író így magyarázza: "Hogy miért? Nagyon egyszerű. Egy zsidó írónak jobb Berlinben élni, mint Budapesten." (STOP, részlet)

BEZZEG 1944. OKTÓBER 15-ÉN VOLT REND BUDAPESTEN
 Horthy aznapi fegyverletételi rádiós szózata után a zsidók letépték a sárga csillagot a ruhájukról és üvöltve az utcákra vonultak és a Szovjetuniót éltették, aztán este a nyilasok átvették a hatalmat. Először a rádióban. Orbán Viktor azért sincs most valódi hatalomban, mert a rádiót nem vette át, hanem meghagyta a zsidókommunistáknak.
 
 
 
Kép: Pasaréti út 10 előtt a fegyveres nyilasok ellenőrzik a közlekedést, a mai BP szálló előtt, balra kalapban Kun páter, szalézi szerzetes, a többiek a Magyar Futár akkori számát nézik