2010. október 28., csütörtök

OKTÓBER 28 – ÜZENT AZ ISZLÁM A FRANCIÁKNAK

EZ A „MÉRSÉKELT”
 ISZLÁM VOLT   
Mit gondolnak a franciák, azt, hogy elfoglalhatják országainkat, megölhetik asszonyainkat és gyermekeinket, és közben továbbra is békében és biztonságban élhetnek? Ezek után nincs jogunk támadást intézni a bennünket megszállók ellen?" - kérdezi a felvételen beszélő férfi, aki hozzáteszi: "Egyszerű a képlet: ha ölnek, ők is meghalnak!" A beszélő a felvételen arról is beszél, hogy Franciaország igazságtalan a muszlimokkal, és ezt bosszulják meg a közelmúlt és a közeljövő támadásai. A múlt hónapban fegyveresek raboltak el 5 francia állampolgárt egy Nigerben található uránbányából: a felvétel szerint ez is bosszú volt "Franciaország zsarnokságáért", és azért, ahogy a muszlim kisebbséget kezelik. (origo, részlet) Kép: Oszama Bin Laden

GORBI ÜZENT OBAMÁNAK
AFGANISZTÁNT SENKI SEM TUDTA
ELFOGLALNI KÉT EZER ÉV ÓTA
Nagy Sándornak, angoloknak, oroszoknak is ki kellett vonulniuk és most Amerikának is ki kellett onnan húzni a belét. Az afgán föld bevehetetlen idegen hatalmak számára, ezt igazolja a történelem.

Gorbacsov méltatta Barack Obama amerikai elnök döntését, hogy jövőre megkezdi katonái kivonását a közép-ázsiai országból. „Obamának igaza van. Nem számít, milyen nehéz lesz (a csapatkivonás). A helyzet egyre nehezebb és nehezebb lesz Afganisztánban Amerika számára. És mi lenne az alternatíva? Egy másik Vietnam? Félmillió katona bevetése? Ez nem fog menni” - mondta brit hírrádió moszkvai tudósítójának a politikus, aki vezetőként maga is arra kényszerült, hogy 1989-ben, tíz év kilátástalan háborúskodás után elrendelje a szovjet hadsereg kivonását Afganisztánból. (MTI, részlet)