2010. október 16., szombat

OKTÓBER 16 – TAXISBLOKÁD NOSZTALGIA

A FIDESZ-SZDSZ SZERVEZTE A ZSIDÓ-PUCCSOT
1990. október 25-ére, az 1956-os Kossuth-téri sortűz évfordulójára tervezték a lázadás kirobbantását a zsidók! Erről hallgattak a visszaemlékezők. Kép: Barna Sándor néhai bp-i rendőrfőkapitány, aki a Dunába akarta dózerolni a zsidólázadók autóit, de Antall József zsidókormánya és pártjai ezt megtiltotta neki! Göncz Árpád (SZDSZ) pedig büntetlenséget igért a lázadóknak! A Fidesz és az SZDSZ a tévéből utasította lázadó söpredéket.

A blokáddal kapcsolatos emlékek felfrissítésére rendezett konferenciát szerda este a fővárosi Polgárok Házában a Nemzeti Fórum Kölcsey Köre. Egykori kormánytagok, MDF-es parlamenti képviselők, politikusok beszéltek arról, miként élték meg a taxissztrájk napjait, s hogyan keveredtek a történések fő sodrába. És szinte minden felszólaló igyekezett rávilágítani az események valódi mozgatórugójára. Csurka István szerint például ma már cáfolhatatlan, hogy a taxisblokádot a titkosszolgálatok szervezték. Balsai István szerint a rendőrség, de még az olyan állami intézmények is a sztrájkolók oldalára álltak, mint például a Magyar Posta. Schamschula György tovább ment: úgy vélte, a taxisblokád katonailag tervezett és irányított puccs volt. Többen is egyetértettek a blokád államcsínyjellegével, leszögezve, hogy azzal az 1990-es választások vesztese s a mögötte álló hazai és nemzetközi erők próbálták megszerezni a kormányzati hatalmat. Szóba kerültek a blokádról készített s igencsak hamisnak, idealizáltnak tekintett tudósítások. No meg az eltitkolt igazságok. Fekete Gyula rámutatott, az eseményeknek több halálos áldozatuk is volt. Mindenekelőtt egy beteg kisgyerek, akit a blokád miatt nem sikerült kórházba vinni. Fekete Gyula kiemelte, bár a baloldali tudósítások sohasem késlekedtek kiemelni a blokád erőszakmentességét, a valóságban hallatlanul agresszíven viselkedtek a sztrájkolók egyes csoportjai. Többször is megesett, hogy erőszakkal elvették valakitől az autóját, s beállították a kocsit a barikád közepére. Többen elmondták azt is, a taxisblokád magát az MDF-et, pontosabban a párt parlamenti frakcióját is megosztotta. Elek István és a frakció többsége minden erővel meg akarta akadályozni az emlékezetes, a kormány melletti ellentüntetést. De még maga Antall József miniszterelnök sem értett egyet a demonstráció ötletével. Ennek ellenére megtartották, sőt Gyarmati Dezső szerint épp ez mentette meg a kabinetet a bukástól. Mindezzel együtt megrendült az Antall-kormány helyzete, a fórumos kormányzati politika pedig elveszítette bátorságát és kezdeményezőképességét, az MDF testén pedig megjelentek a helyreállíthatatlan repedésvonalak – tették hozzá többen. Lezsák Sándor, a Nemzeti Fórum elnöke szerint az estén elhangzott személyes emlékeket sürgősen össze kellene gyűjteni és le kellene írni. „Különben összegyűjtik mások, és abban nem lesz köszönet” – tette hozzá a parlament alelnöke. (MH, részlet)
Teljes mértékben zsidóhazugság az, hogy egy taxisnő szervezte meg a taxislázadást a benzináremelés miatt, az SZDSZ-nek megvoltak a lázítói a gazdag taxisok és vezetőik között. Az egész szervezés mögött a FIDESZ-SZDSZ állt. Maga Deutsch Tamás élő tévéadásban utasítgatta a lázadókat, hogy mit tegyenek. S amiről szintén hallgatnak, hogy a bűnkormány akkor leállt tárgyalni a lázadó szakszervezeti vezetőkkel.