2010. október 29., péntek

OKTÓBER 29 - FIDESZ TERROR MOHÁCSON A JOBBIK ELLEN

KÖPKÖDŐ FIDESZES
KIKET KÉPVISEL AZ ILYEN FIDESZ-PATKÁNY?
CSAK A PÁRTJÁT KÉPVISELHETI
Az MTI információi szerint az ülésen Szekó József (képen a köpködő Szekó) (Fidesz-KDNP) mohácsi polgármester régi ellenlábasa, Németh Imre a Jobbik helyi képviselőjének, Polgár Károlynak a tanácsadójaként jelent meg. A polgármester felszólította, hogy távozzon az ülésteremből, erre Németh Imre összebilincselte magát Polgár Károllyal. Ezután vitték el őket a rendőrök. A mohácsi önkormányzat és a rendőrség későbbre ígért tájékoztatást az ügyben. Szekó József és Németh Imre évek óta haragosok, több jogi eljárást is kezdeményeztek egymás ellen. Viszonyuk akkor mérgesedett el, amikor a Duna-parti város vezetése nem annak a Mohácsi Trianon Társaságnak a pályaművét támogatta a tervezett Trianon-emlékmű felállítására, amelynek Németh Imre is tagja. Németh azóta minden városi ünnepségen tüntet és közgyűlési üléseken is rendre megjelenik. Kettejük vitája nem csitul, a polgármestert a bíróság - mivel bizonyítottnak látta, hogy a városvezető két éve leköpte ellenfelét - az idén január közepén tettleges becsületsértésben bűnösnek mondta ki, és első fokon, nem jogerősen egy év próbára bocsátotta. Február 6-án újabb konfliktus támadt közöttük. A Pécsi Újság internetes lap az esetről mohácsi forrásaira hivatkozva azt írta: Szekó József egy vállalkozó által vezetett autóban utazott, és amikor Németh Imre felismerte őt, körbeugrálta a lépésben haladó járművet és a mobiltelefonjával fényképezni kezdett. Szekó József azt mondta, hogy Németh neki is ugrott az autónak, s a kiérkező rendőrök a magatartása miatt eljárást indítottak ellene. (MTI, részlet)
Ez a helyzet országos jelenség. A Fidesz nem finnyás, közbűntényesek a képviselői. Ami Esztergomban van, majd külön tárgyaljuk. Ott vége szakadt a húsz éves Fidesz-uralomnak és ebbe nem tudnak beletörődni a narancsfejűek, akik a kommunistákkal mindig tökéletesen együttműködtek. Mohácson a Fidesz-terror évekre nyúlik vissza. Már az is hajmersztő a hírben, hogy azt sérelmezik, hogy valaki megjelenik egy testületi ülésen...A törvény szerint minden testületi ülés nyilvános! Kivéve, ha zárt ülést rendelnek el, de ez igen ritka. Minden állampolgárnak joga van testületi ülésen felszólalni, ha ezt előzőleg bejelenti és a testület megszavazza, hogy szót kaphat. Ha fontos közérdekű ügyről van szó, akkor nem tagadhatják meg a szót.
KOMÁROMI CSEMEGE
Szorosan ide tartozik az a disznóság is, ami Komáromban történt. A választások idején beszámoltunk arról, hogy Márkos Attila (Lagzi Lajcsi egykori gitárosa)  MSZP támogatással "független" polgármester jelöltként indult, de a Fideszes lett a polgármester, kétszer annyi szavazatot kapott a fideszes, mint ő. Itt jött a meglepetés. Márkos, mint MSZP-s egyéni képviselő mégis bejutott a testületbe. A kérdés azért érdekes, mert a választókerületében, ahol jelöltette magát csak a 2-dik helyet érte el. Az ügyre később még vissztérünk. A 11 tagú testületbe 1 jobbikos is bejutott, ami igen nagy szó, mert a két rablópárt mellett ők nem is tudtak pénzhiány miatt kampányolni. Kép: Márkos az MSZP pártoldalán, a Jedlik u-ban van az MSZP iroda, ami azelőtt Munkásőr Laktanya volt!