2009. szeptember 2., szerda

SZEPTEMBER 2 - ÚJABB HÍREK A KIBUCOS ZSIDÓRÓL


K. Árpád pénzt keresni ment Izraelbe

Elsősorban pénzgyűjtés céljából ment a 2000-es évek elején Izraelbe dolgozni K. Árpád, a romagyilkosságok egyik előzetesben lévő gyanúsítottja - tudta meg az MTI szerdán Debrecenben.
A K. Árpád közvetlen környezetéből származó információk szerint mitegy másfél évet töltött egy izraeli közösségben a férfi, aki főként mezőgazdasági munkákat végzett, de az is előfordult, hogy egy-egy városban konyhai kisegítő volt. Hazatérve barátainak arról számolt be, hogy nagyon jól érezte magát Izraelben, nem csalódott az ottani közösségben és anyagilag is jól járt. K. Árpád egyébként a debreceni Replika zenekar alapító dobosa volt, az együttesből 1998-ban lépett ki. Azóta főként hangtechnikusként dolgozott debreceni vendéglátó helyeken, többek között a Perényi 1 sörözőben, ahol három társával együtt augusztus 21-re virradóan vették őrízetbe a rendőrök.
K. Árpádot, testvérét K. Istvánt, valamint az azóta szintén előzetes letartóztatásban lévő Cs. Istvánt és P. Zsoltot a romagyilkosságok elkövetésével gyanúsítja a rendőrség. (NOL,szept.2)

Izraeli kibucban dolgozott a romagyilkos

K. Árpád közvetlen környezetéből származó információk szerint mintegy másfél évet töltött egy izraeli közösségben a férfi, aki főként mezőgazdasági munkákat végzett, de az is előfordult, hogy egy-egy városban konyhai kisegítő volt. Hazatérve barátainak arról számolt be, hogy nagyon jól érezte magát Izraelben, nem csalódott az ottani közösségben. (FN, szept.2)

Kérdezzük illetékes elvtársaktól, hogy az elfogott zsidó képe miért titkos?