2009. szeptember 6., vasárnap

SZEPTEMBER 7 – UKÁZ A RABBIKTÓL

Bajnai: a magyarországi zsidóság értékei nélkül gyengébb lenne a nemzet

El kell szigetelni azokat az embereket, akik a holokauszt borzalmas éveit és eszméit akarják visszahozni - jelentette ki a Dohány utcai zsinagógában Bajnai Gordon. A miniszterelnök hangsúlyozta: a magyarországi zsidóság szellemiségének értékei nélkül gyengébb lenne a magyar nemzet. A zsinagóga fennállásának 150. évfordulóján tartott újraavatás szakrális részeként a tóratekercseket ünnepélyes menetben vitték a hitközség elöljárói a zsinagóga szentélyébe. (MR)

MEGJEGYZÉSÜNK
Akik még eddig sem jöttek volna rá, Magyarországot a Dohány utcából igazgatják. Libatolvaj föllépését nem nagyon mutogatták, aki arra használtak fel a rabbik, hogy rajtuk keresztül üzengessenek. Ez az újraavatás nevű műsor arra kellett, hogy az épület környékét is maguknak sajátítsák ki a zsidók. Van egy olyan érzésünk, hogy ezért sem fizetnek közterülethasználati díjat.

Ezen kívül megnyitják a zsinagóga történetéről szóló kiállítást, valamint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) sajtótájékoztatót tart, ahol bemutatják a zsinagóga tiszteletére készített „Budapesti Dohány utcai Zsinagóga” elnevezésű emlékérmét Frölich Róbert, a Dohány utcai zsinagóga főrabbija és Király Júlia, az MNB alelnöke részvételével.(HVG)

Ha valakinek eddig kétségei lettek volna a nemzeti bank vezetéséről, akkor most megtudhatta. A főrabbi egyébként mellékállásban (biztos nem ingyen) a honvédség tábori főrabbija is. (jobbra képen)

LIBATOLVAJ UKÁZA

Bajnai Gordon miniszterelnök szerint nem csak a zsidóság, hanem a magyar nemzet ünnepe is ez. "Emlékeznünk és emlékeztetnünk kell, hogy akik a holokauszt borzalmas éveit és eszméit akarják visszahozni, ostobaságból, sértettségből, cinizmusból vagy hatalomvágyból, elszigetelődjenek és karanténba záródjanak" - mondta vasárnap este a kormányfő budapesti Dohány utcai zsinagógában. A magyarországi zsidóság szellemiségének értékei - a szabadság iránti vágy, a haladásba vetett hit, az emberi méltóság tisztelete és a közösség vállalása - felemelték az egész nemzetet, és az ország történetének egyik legvirágzóbb korszakát eredményezték. Ezek nélkül gyengébb lenne a magyar nemzet - hangsúlyozta a miniszterelnök. Bajnai Gordon rámutatott: nincs más dolgunk, mint őrizni ezeket az értékeket, hogy 150 év múlva is ünnepelhessék zsidók és nem zsidók azt az ünnepet, amelynek legfőbb üzenete az emberség és az összetartás. (MTV)

Tehát a zsidók emeltek föl bennünket?

Ebben lehet valami...... emlékezzünk az 1918-1919-es patkánylázadásokra, 1945-1956 Rákosi-rémuralmára, Kádár ÁVO-s korszakára 33 évig és onnantól kezdve mostanáig, csak a zsidók voltak a "főszerkesztők". Őket kell ezen évtizedek bűnözéseiről elszámoltatni. Kép: Sólyom szentképe a buzivonuláson, Bajnai a zsinagógában