2010. október 10., vasárnap

OKTÓBER 10 – BOLIVIÁT KÉNE KÖVETNÜNK

EZT IS ELHALLGATJÁK NÁLUNK A CIONISTA SAJTÓBAN 
Evo Morales csütörtök reggel aláírta a rasszizmus és hátrányos megkülönböztetés elleni törvényt, mivel előzőleg a szenátus is elfogadta. Aki a törvényt megszegi az 1-től 5 évig terjedő börtönt kaphat. Evo Morales az aláírás utáni beszédében kiemelte hogy Bolívia életében ez a törvény visszafordíthatatlan folyamatot eredményez, a gyarmati múlt felszámolásában. Morales emlékeztetett arra, hogy az üstök azt mondta, hogy ez a rasszizmus 1492. október 12-én indult (Itt Kolombuszra utalhatott. A szerk.) és 185 évig tartott náluk, amíg gyarmati sorban éltek. Újra felhozta a sajtóban történt fajgyűlölő eseteket, az őslakos indiánok ellen. (Kiderült a cikkből, hogy az indiánokkal ma is úgy bánnak mint a kutyákkal a mezőgazdaságban, a bankokban, szállodákban és máshol. Részletek a törvényből. A szerk.)
17. cikk .- (MASS MEDIA- tömegtájékoztatás) Ahol rasszista és diszkriminatív módon tájékoztatnak műsorokban, hírekben, ott pénzbüntetést szabnak ki és felfüggesztik a működési engedélyüket.
18. CIKK .- (büntető joghatóság) .- A bűncselekményeknél a rasszizmus és a diszkrimináció minden formáját jelenteni kell szóban vagy írásban a bolíviai rendőrségnek és ügyészségnek.
19. cikk .- (bejelentési kötelezettség) .- Az a személy, aki közfeladatot lát el és rasszista vagy hátrányos megkülönböztetést észlel munkája során, bármilyen formában, azt köteles jelenteni ezt az illetékes hatóságoknak.
23. CIKK .- (rasszizmus és diszkrimináció buzdítása, terjesztése) Aki ilyen cselekményt követ el a munkavállalókkal szemben vagy a szociális médianak a tulajdonosa, az nem kaphat mentességet vagy kiváltságot emiatt. (hoybolivia alapján és kép)
Magyarországon csak a magyarok vannak kirekesztve a sajtóból, a pénzvilágból, a kulturális döntéshozó helyekről, a továbbiakat nem is sorolva. Az idegen sajtóban és tévékben pedig reggeltől-estig folyik a magyargyalázás.