2010. október 10., vasárnap

OKTÓBER 10 - MEDDIG VANNAK SZABADLÁBON AZ ISZAPOS GYILKOSOK?

ÁLDOZATOK-KÁROSULTAK 
 HOZZÁSZÓLÁSAI INTERNETRŐL
"Egy épületet vagy ipari műtárgyat nem 20 éves élettartamra terveznek, és az alapokon pl. nem nagyon van mit karbantartani. Az viszont lehet, hogy az eredeti tározóra már "ráépítettek", mint az emeletes házakra és annak is van felelős tervezője... Úgy látszik, mintha némi "lejtése" lenne az egésznek és a legalacsonyabb sarkában volt a legnagyobb nyomása az esőzések után fellazult trutyinak." Kép: Kolontár éjszakai kiürítése
GYILKOSOK A CÉGTULAJDONOSOK
"A tározó már a 70-es évek elején került használatba, amikor a timföldgyár megnyitotta kapuit (nem új építésű). Párom és barátaink dolgoznak a cégnél, de a gyár belső területén sincsenek karbantartások, csak "életbentartó" munkákat végeznek a tartályokon, a szivattyúkon....stb. Akik ezen lúggal dolgoznak a gyárban (ahol 100 fokos a lúg) napi szinten kisebb -nagyobb égésekkel térnek haza, mivel a védőruhájuk sima vászon munkásruha, munkáskesztyű, melyet pillanatok alatt átéget a lúg, a megszáradt, poros anyagot napi szinten lélegzik be. A cég elutasította a veszélyességi pótlékot, mivel "okos" emberek nem tartják indokoltnak az igényt. Folyamatos 3 műszakbn, (mely ünnepnap, szombat, vasárnap is!) 70 – 80 ezer bérért dolgoznak. Ha nem tetszik el lehet menni (és kinek is kell egy 50 éves meg nyugdíj előtti munkavállaló)."
"A vezetőségről meg csak annyit, hogy ezt már ők rég tudták előre, hogy ez lesz, csak a vezérigazgató pici fiának kellett a pénz a 40 millás autójára."
„Még kifelejtetted Ajkáról a többi szép embert!

Bauxit - Dobrev Klára cége

Üveggyár - Várszegi Gábor cége

Erőmű – Demján Sándor cége és mindegyik milliárdos!"

"A Berliner Zeitungban jelent meg, hogy az EU bányaüzemekre vonatkozó előírásait a MAL tulajdonosai figyelmen kívül hagyták! A vörösiszapot tároló medence falát többször megemelték, volt amikor földdel. Ez megengedhetetlen!"

"Szerinted az ország leggazdagabb emberei közé tartozó milliomosoknak nem tellett másra? Ennyire spórolniuk kellett? Nem voltak szakembereik? Akkor miért nem bíztak meg igazi, lefizethetetlen embereket? Hiányzik náluk az ész? Vagy ennyire sóherek? Most dörzsölik a markukat, mennyit nyertek azon, hogy így szabadultak meg a vörösiszaptól? Az állam majd mindent kifizet helyettük! Rajtunk, adózó állampolgárokon pedig behajtják? Vagy így akarják mindenáron elérni, hogy a ország rákényszerüljön az IMF hitel felvételére? Ma már tárgyalások vannak! Te hiszel a véletlenekben?" (internetről)
VÁDLÓ KÉPEK