2010. október 5., kedd

OKTÓBER 5 – GYILKOS KOMMUNISTÁK A KATASZTRÓFA OKOZÓK

A BŰNÖZŐ CÉG TULAJDONOSAIT NEM FESZEGETIK A MŰSOROKBAN
Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt. Ajka – Központ
CÉGVEZETÉS
Martin Rümmelein vezérigazgató
Dr. Bakonyi Zoltán cégvezető
Kovacsics Árpád bauxitbányászati vezérigazgató-helyettes
Dr. Gulya Géza gazdasági vezérigazgató helyettes
Dr. Deák József műszaki szolgáltatási igazgató
MAL Deutschland Aluminium Handelsgesellschaft mbH
Márkus István ügyvezető igazgató
"A cégvezetés a legmélyebb sajnálatát fejezi ki mindazon lakosoknak, akiket ezen katasztrófa személyesen érintett és fogadják részvétünket azok a családok, akiknél a legsúlyosabb emberi tragédia, családtagjuk elvesztése történt. Köszönettel tartozunk mindazon szervezeteknek, akik a katasztrófa elhárításában közvetlenül közreműködtek, közreműködnek. A társaság vezetése kötelességének tartja a közvélemény folyamatos hiteles tájékoztatását az ügyben." (a cég oldaláról, de a tulajdonosok nevei titkosak!)
A ZSIDÓ TULAJDONOSOK NEM VÁLLALJÁK A NEVÜKET
„A társaságot magyar magánszemélyek az alumíniumipar privatizációjának megkezdésekor, 1995-ben alapították. A privatizációs folyamat során fokozatosan a társaság tulajdonába kerültek az alumíniumiparhoz szorosan kapcsolódó vállalkozások (bakonyi bauxitbánya, ajkai timföldgyár, inotai alumíniumkohó), miközben a társaság részvénytársasággá alakult át.”
 
Ez a bauxitos cég a Gyurcsány Fletó érdekeltségi körébe tartozik, de erről is kussolnak. Meg arról is, hogy ez a vörös mocsodék uránt is tartalmaz. Attól égnek meg az emberek 3-adfokú égési sérülésekkel. Attól, mert az égési sebeiket bekötik, az urán még sugároz egy jó darabig. Gyakorlatilag egy egész falut így ÍRTANAK KI a rohadék komcsi zsidók! Átkozott fajták... (1hozzászólás)
Sorkatonai szolgálatom alatt (60-as évek közepe) az egyik műszaki alakulat katonáit kivezényelték az egyik bauxit üzembe dolgozni, mert nem kaptak civil munkaerőt a rendkívül egészségtelen munkára. A katonáknak kötelező volt a gázálarc használata munka alatt, de bebizonyosodott, hogy lehetetlen órákat dolgozni abban az első világháborús gázálarcokban. A munkafolyamat során az iszapszerű un. anódmasszát kellet vagonokból kilapátolni. Néhány nap múlva a parancsnok leállította a munkát, mert kiütések jelentkeztek a katonák arc és nyaki bőrfelületein, tehát a nyitott részeken. Az üzemnek nem volt pénze zárt védőruhára. Úgy látszik, hogy ez a szemlélet tovább él Magyarországon. (2 hozzászólás)

CSÓTÁNY CÉGE CSALÁSOKKAL

Az alumíniumos gigavállalat – amelyről korábban megírtuk, hogy néhány nagy társasághoz hasonlóan a piaci árnál olcsóbban  kapja az áramot – szerepel Papcsák Ferenc elszámoltatási kormánybiztos feketelistáján is. Ez összefüggésben állhat azzal, hogy Tolnaynak és a MAL-nak korábban több olyan alumíniumipari társaságban volt tulajdonrésze, amelyben érdekeltsége volt Gyurcsány Ferencnek, illetve a későbbi miniszterelnök cégeinek, például a mosonmagyaróvári Motimnak. Ilyen vállalat például a timföldgyárhoz hasonlóan Ajkához kötődő Bakonyi Bauxitbánya Kft., a Bauxit Bányavagyonkezelő Kft. és az Első Magyar Timföldipari Kft., vagyis a dunántúli alumíniumipar több vállalkozása. (index, részlet)