2010. október 1., péntek

OKTÓBER 1 – CIONISTA BOSSZÚ ECUADOR ELLEN

CHAVEZ GYŐZELMÉT NEM BÍRJÁK MEGEMÉSZTENI
Kiszabadították a katonák az ecuadori elnököt, akit lázadó rendőrök egy csoportja ejtett fogságba egy fővárosi kórházban csütörtökön. A dél-amerikai országban rendkívüli állapot van érvényben, a szomszédos Peru és Kolumbia lezárta az ecuadori határátkelőket. Továbbra is feszült a helyzet Ecuadorban, ahol katonák és rendőrök egy csoportja indított akciókat a kormány megszorító intézkedései ellen tiltakozva. A fegyveres testületek bérüket és bónuszaikat féltő tagjai csütörtökön többször összecsaptak a kormányhű katonákkal. Az egyik tüntetés helyszínén könnygázgránátokat lőttek ki az épp ott tartózkodó elnök felé, akit kórházba vittek ellátni. Ám a rendőrök nem engedték meg, hogy Rafael Correa elhagyja az épületet. Az így fogságba került államfő segítségére ismét a katonák érkeztek, akiknek sikerült kiszabadítaniuk, majd az elnöki palotába vinniük a politikust, aki úgy tudja, hogy a mentőakcióban meghalt egy rendőr. A különböző hírügynökségi jelentések szerint az ecuadori zavargásokban eddig legalább 50-en sérültek meg. Correa röviddel később megjelent az elnöki palota erkélyén, és köszönetet mondott az ott összesereglett embereknek a „mérhetetlen támogatásukért”. Az államfő szerint hazájában az ellenzék irányításával puccskísérlet zajlik, de a hadsereg legfőbb vezetése támogatásáról biztosította őt. A dél-amerikai országban még csütörtökön rendkívüli állapotot hirdettek ki egy hétre, a CNN hírtelevízió szerint pedig Ecuador mindkét szomszédja, Peru és Kolumbia lezárta a határátkelőket. (FH) KÉP: az elnök őslakos hívei körében
A zsidó hírügynökségek arról a lényegről hallgatnak, hogy most is cionista összeesküvésről van szó, amit Amerikából pénzeltek. Amiatti dühükben, hogy Chavez újra győzött és nagy többséggel megerősítette nemzeti hatalmát. Most a pici országot kezdték ki, de visszaverik ezt a támadást is Correa csapatai. A hírben elhallgatják, hogy Perunak és Columbiának is Amerika-bérenc kormányai vannak és a szél onnan fúj. A CNN-pedig a  ....rkeverésben vesz részt.
BESZÉDES KÉPEK
Evo Morales bolivia elnöke tegnap éjjel azonnal mozgósította a Délamerikai Unió (UNASUR) országait Argentínában Ecuador megvédésére a cionista puccs miatt. Azóta az euadori elnök visszatért hivatalába és a zsidó puccsisták elnyerik méltó büntetésüket.