2009. augusztus 15., szombat

AUGUSZTUS 15 – A NAP HÍREI




A Nemzeti Munkáspárt honlapján hirdet tüntetést a "rendőrség kézi vezérlése ellen"

A Nemzeti Munkáspárt azután döntött úgy, hogy a tüntetést a "rendőrség kézi vezérlése ellen" szervezi, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság megtiltotta azt a Rudolf Hessre, Hitler harcostársának emlékére emlékező rendezvényüket. A tüntetést szombaton négy órakor, a Tabánban tervezik megtartani. A honlap szerint a meghívottak közé tartoznak a Hess menet hazai és külföldi szónokai. (MR)
"A Párt célja a magyar nemzet és a magyar haza szolgálata, Magyarország és Európa területén. A társadalmi osztályok megbékítése a nemzeti egység létrehozása céljából. A magyar nyelv kultúra és hagyományok ápolása, küzdelem a magyar kultúrát, identitiás tudatot ért támadások ellen. Szülőföldünk érdeke és a nemzet haladásának ügye a nemzetek európájának keretében biztosítható. A párt a közhatalom gyakorlásában alkotmányos eszközökkel - azaz választások útján való részvételre törekszik." (Pártunk bejegyzése 2009 április 25-én emelkedett jogerőre.) Kép: honlapjukról
EZ LENNE A MEGOLDÁS?

A polgárőr szövetség elnöke szerint sok kistelepülésen kritikussá vált a lakosság biztonságérzete, tapasztalataik szerint az emberek félnek, terjed az úgynevezett félelemkeltő bűnözés. Túrós András a X. Borsod megyei polgárőrnapon, Szikszón úgy fogalmazott: a közbiztonsági hiányosságokra alkotmányos és a jogállamnak megfelelő választ kell adni, a válasz pedig egy erős rendőrség és egy hatékonyabban működő polgárőrség. (MTI)
A polgárőrökre semmi szükség nincs, ezeket csak azért találták ki, hogy a rendőrség kötelező munkájából egy rakás terhet levegyenek. Miközben a fegyveres bűnözők a legjobb technikával rendelzenek, aközben a polgárőr nem intézkedhet semmit, fegyvere sem lehet, hanem csak szólhat a rendőröknek, ha látott valamit. Ez pazarlás a javából. Túrós elvtárs meg a pártállami rendőrség oszlopos tagja volt, lenne mit nála is megnézni.
Ez a bűnöző rendőrség menthetetlen, a bűnrendszerrel együtt fog pusztulni.
ÖSSZEJÖTTEK A ZSIDÓBUZIK
De miért őrzik őket a rendőrök? És mennyibe kerül a buzik őrzése?

A téren több roma és nem roma civil szervezet sátrakat, illetve pultokat állított, köztük a Baloldali Zöldek, a Magyar Egyesült Baloldal, a MEASZ, a Civil Parlament, a Magyar Antifasiszta Liga, valamint a Baloldali Feminista Hálózat és a Háttér Társaság a Melegekért. A békedemonstrációt azért rendezték, mert korábban több újfasiszta szervezet jelezte, hogy Hitler közeli munkatársa, a háborús bűnös Rudolf Hess halálának évfordulójára rendezvénnyel kívánnak megemlékezni Budapesten. A rendőrség ezeket a rendezvényeket betiltotta. A rasszizmus és a fasizmus elleni rendezvényen este 10 óráig koncerteket tartanak. A megmozdulást jelentős rendőri jelenléttel biztosítják. A demonstráció előtt lámpaoszlopokon több térfigyelő kamerát is elhelyezett a rendőrség. A rendezvényen több alkalommal is feltűnt néhány fekete ruhába öltözött fiatal, ám a demonstrációt nem zavarták meg, néhány perc után távoztak. A rendőrség a Deák, az Erzsébet és Városháza téren több embert igazoltatott, akiknek egyebek mellett a hátizsákját is átvizsgálták. (MTI)