2009. augusztus 27., csütörtök

AUGUSZTUS 27 – KEZDŐDIK AZ ŐSZ, FEGYVERKEZNEK

Kép: a buzitüntetőket védik
FEGYVERKEZIK A RENDŐRSÉG

FEGYVEREKZNEK A CIGÁNYBŰNÖZŐK

Kezdődik az ősz és puszta véletlenségből a mindig jólértesült Népszabadság ijesztgeti az olvasókat az új rendőrségi fegyverekről. Alább a patkányköztársaság demokráciájának eszközei. Az arzenálban található többféle gépfegyver, félautomata sörétes fegyver, toronygéppuska, kézi gránátvetõ, és a biztonság kedvéért még páncéltörõ gránát is. Utóbbi harminc centiméter vastag acélfalat is átüt - olvasható a cikkben.A normál vagy hosszított, esetleg összecsukható gumibotok, tonfák, elektromos sokkolók, kardok, tõrök vagy kések már valóban inkább csak kényszerítõ eszközök. Miként a fémbõl, mûanyagból való, különféle kivitelû bilincsek, emberek, sõt, autók elfogására is alkalmas hálók, útzárak is. Az eszközök újabb csoportja a rendelet szerint "védekezésre vagy akaratnyilvánításra képtelen állapotot" idéz elõ. A skála a könnygázszóró palacktól vagy kézzel dobható gránáttól a gépkocsira szerelt automata gránátvetõig terjed. Ide sorolhatók a hang- és fény-, illetve kombinált gránátok is, ha valaki mellett ilyen robban, percekig azt sem tudja, hol van. Kép: ávós zsoldosok

MESÉL A RENDŐRSÉG

Érdekes kérdéseket vetnek fel az elfogás körülményei. A sajtótájékoztatón elhangzott: azért vártak az elfogással és azért a sörözõben fogták el az elkövetõket, mert ha akció közben teszik ezt, úgy fegyverhasználatra kerülhetett volna sor, ami kívülállók életét, testi épségét is veszélyeztette volna – nyilatkozta nagy komolysággal Petőfi Attila, miközben egy debreceni kocsmában foglalták le az összes bűntárgyat és mind 4 elvetemült gyilkos épp akkor ott volt, együtt. Figyeljük csak meg, ahogy telnek a hetek-hónapok egyre inkább elolvad a rendőrség nevetséges állítása, miszerint a valódi gyilkosokat fogták volna el.

ALVILÁG ÉS A RENDŐRSÉG

SZOROS KAPCSOLATBAN

Tegnap az egyik szennytévében , a közismert magyargyűlöletéről híres rendőrségi szakértő (volt rendőr) azt állította, hogy a rendőrség sok fontos információt kap az alvilágtól és az alvilág is sokszor tesz szívességet (önérdekből) a rendőrségnek, így a lehető legjobb viszonyban vannak. Draskovicsnak és a főügyészségnek erről mi a véleménye? Az alvilág is a patkányköztársaság fontos intézméye?