2009. augusztus 23., vasárnap

AUGUSZTUS 23 – A HAZAI HÍREKBEN ELHALLGATJÁK

Immár hetek óta vádolja, támadja és rágalmazza az izraeli sajtó Svédországot, mert ott egy-két lapnak másfajta véleménye van az Izrael által elkövetett világméretű bűnözésekről. Először csak fenyegették a svéd kormányt, de újabban már egészen elvadult hangnemben uszítanak Svédország ellen. Érdekes módon ez a nyílt sajtóháború (egyelőre még az) egyre szélesebb és mélyebb méreteket ölt. Svédország Európában egyedülálló módon fejti ki nézeteit a sajtószabadságról, ellentétben a gennyes németzsidó sajtóval, vagy az angolok még gennyesebb (pl. BBC) sajtójával szemben. Miközben Magyarországon a zsidó sajtó 99%-al képviseli a hazai véleményformálást, ehhez képest erről az ügyről – egy-két tévétől eltekintve – mélyen hallgatnak. Kérdés, hogy a zsidók képesek lesznek-e egy Olaf Palme-féle gyilkosságot elkövetni? A néhai svéd miniszterelnököt 1986-ban gyilkolta meg egy máig ismeretlen tettes.

SVÉDORSZÁG ELLENÁLL

A CIONISTA RÁGALMAKNAK


Izrael tovább feszíti a húrt a svéd Aftonbladet ügyben

A svéd napilap az Aftonbladet cikke után - miszerint Izraelben a meggyilkolt palesztínok szerveivel kereskednek - kitört a diplomáciai konfliktus Izrael és Svédország között. Az izraeli fél bocsántkérésre és az ujságcikktõl való elhatárolódásra akarja kényszeríteni a svéd külügyminisztert. Carl Bildt (a képen) kijelentette, hogy "Nem vagyok az Aftonbladet fõszerkesztõje és nem fogok bocsánatot kérni." Korábban a svéd miniszterelnök is hasonlóképpen nyilatkozott: "Izraelnek fogalma sincs, hogy miként működnek a dolgok nálunk. A svéd demokráciának alappillére a sajtó és szólásszabadság. Ezt nem fogjuk megbontani ezek miatt." Az elhangzottak után jött az izraeli vélemény a Haaretz laptól Gideon Levy tollából: „A svéd külügyminiszter helyében én nem utaznék ide." A Jeruzsálem Post megjegyzi: "Mi nem mondjuk le a találkozót, de amennyiben Carl Bildt mégis ide jön, akkor nem beszélhetünk másról, csupán az Aftonbladet konfliktusról." Tehát itt van a kutya elásva. Svédország épp most elnököl az EU-ben és Carl Bildt külügyminiszter tervezett izraeli útjának a célja az izraeli-palesztín kettõsállam terve lett volna. És még egy: A teljesen zsidó svéd Aftonbladet minden bizonnyal szándékosan izraeli óhajt teljesített, amikor kirobbantotta a szervkereskedelem ügyet. Izrael egyáltalán nem akar a palesztín kérdésben tárgyalni.
A tudósító megjegyzése: Izraelt már ismerjük. Céljaik érdekében képesek a legaljasabb cselekedetekre. Erkölcsük ellenkezik minden más nem zsidó erkölcsével. Cinizmusuk határtalan és nem riadnak vissza a gyilkosságtól sem. Izrael nem akar békét, mert a Sátánnak a háborúk és a zűrzavar az életeleme.

EGY FONTOS HÍRMAGYARÁZAT

Annak ellenére, hogy a svéd külügy nem kér bocsánatot, de Svédország Tel Aviv-i nagykövete viszont megtette ezt. A seggnyalás szövege rajta volt a világáhálón pár óráig, de aztán levették onnan. Stockholm állítólag rendreutasította a nagykövet asszonyt, de az nem volt hajlandó visszavonni nyilatkozatát. Ezek után logikus lenne, hogy visszahívnák és leváltanák. A szocdem ellenzék bejelentette, hogy a parlamenti bizottság elé viszik az ügyet és követelik a követ menesztését. Továbbra is erős a gyanú, hogy az egész cirkusz azért lett beindítva, hogy megtorpedózza az izraeli-palesztin állam tervének további tárgyalását. Ha ezt nem ismeri el a svéd külügy, akkor õk is részesei a cionista összeesküvésnek. Kép: A svéd lapban a külügyminiszter nyilatkozata