2009. augusztus 21., péntek

AUGUSZTUS 21 - GYANÚS HÍREK


MIÉRT TITKOLÓZIK A RENDŐRSÉG?

Az NNI eddigi adatai szerint négy személy követte el a romák elleni támadásokat. A nyomozók azt feltételezik, hogy a kilenc helyszínen elkövetett, hat halálos áldozattal járó támadás összefügg, és az azt elkövető csapat egysége azóta megbomlott, "mert a csapat egyes tagjai felmérhették tetteik súlyát".Az elmúlt bő egy évben több súlyos vagy halálos támadás ért cigányokat. Az NNI szerint az elkövetők valószínűleg terepjáróval közlekednek, és előzetesen felmérik a helyszínt. (origo,aug.21)

A 11 órás hírekben a rádió azt állította, hogy elfogták a cigánygyilkosokat. A rendőrség csak 16 órakor akar tájékoztatni. Addig kisütik, hogy miket hazudozzanak. Most aztán kiderülhet, hogy a gyilkosoknak „milyen színük” van? A Déli Krónikában már hangsúlyozzák, hogy magyarok a gyilkosok és öten vannak. Miért éppen augusztus 21-én találták meg őket egy debreceni kocsmában?

A gyanúsítottak lakásán házkutatást tartottak és fegyvereket foglaltak le. A Népszabadság Online tudósítója arról számolt be, hogy az elfogott társaság egy debreceni kocsmához köthető. A sörözőt egy ideje megfigyelés alatt tartotta a rendőrség. A házkutatás során számos olyan tárgyi bizonyíték került elő, amelyek a nyomozók szerint kétséget kizáróan a bűntényekhez köti a hat férfit. Bizonyosságot a lefoglalt fegyverek megvizsgálása, illetve a férfiaktól levett DNS-minta összevetése jelenthet az egyes helyszíneken hagyott szőrszállakkal, szövetmaradványokkal. (ATV)

Bartha László az NNI szóvivője elmondta: Debrecenben egy szórakozó helyen fogtak el hat férfit csütörtök éjjel, akik közül öt gyanusítható a romák elleni támadássorozatban való részvétellel. A szóvivő közlése szerint az éjjel a Nyírpilisen történt feltehető támadásnak nincs köze a gyanúsítottak elfogásához, és abban az ügybern a megyei kapitányság folytat eljárást.(mahu)
GYANÚS HÍREK
Ha éjjel fogták el ezeket, akkor miért csak ma délkörül hozták nyilvánosságra? Talán az elfogottak ezen idő alatt szépen bevallották, hogy ők , öten voltak a gyilkosok?
GYANÚS ÖSSZEFÜGGÉSEK
Hogy lehet az, hogy a mostani bejelentés előtt pár nappal megszellőztettek egy hírt. Az sem véletlen, hogy a teljesen .......rkeverő Heti Válasz lapban jelent meg ez. Miszerint egy borsodi cigányvezető azt állította, hogy ő tudja hogy kik a gyilkosok és azokat cigányoknak állította be. Csodálatos módon Lipótváros Hangja (MN) is előjött ma ezzel a mesés hírrel. Tehát a mai "szenzációs" megtalálásnak megvoltak az előzményei, a hangulati felkészítése. Akkor most kik kapták a 100 millió Ft-os vérdíjat? Lehet, hogy cigány kisebbségi önkormányzat? Most jön a lényeg. Egy normális országban, ilyen esetben a tévékben azonnal képeket kellene mutatni az elfogottakról, amit a rendőrség átadhatna a sajtónak. A közvélemény nem várna el teljes, részletes bemutatást, csak valami apró kis bizonyítékot. Hogy ott és akkor elfogtak pár embert. De a rendőrség titkolózik és öt-hat óra késéssel akar nyilatkozni. Most már azt is tudjuk, hogy mi volt a múltkori rendőrség-cigányvezetők titkos tárgyalásának a témája? Aztóta megtudtuk. Cigány banditák őnkényesen igazoltathatnak bárkit az országutakon...