2009. augusztus 24., hétfő

AUGUSZTUS 24 – TOVÁBB FOLYTATJÁK A HAZUDOZÁST

Az alábbi kijelentést a magyar külügyminiszter tette a tévében, amelyet a rádió idézett.
" A szélesebb nemzetközi közvéleményt is tájékoztatni szeretné a magyar külügyminisztérium arról, hogy Sólyom László köztársasági elnöktől Szlovákia pénteken megvonta a belépési engedélyt. "(MR)

NYITOTT HATÁROK VANNAK AZ EU-BAN
Tovább terjesztik a hazugságokat minden hírben.
1 - Szlovákia semmilyen belépési engedélyt nem vont meg. Szóban jelezték nemtetszésüket, de írásban ilyet nem nyomtak Sólyom kezébe.
2 - Nem kell Szlovákiába belépési engedély senkinek sem, ugyanis nincs határellenőrzés.
3 - Ha nincs engedély, akkor azt meg sem lehet vonni.

Mint előzőleg írtuk, a hivatalos határ a híd közepén van. Sólyomnak itt üzente az alpolgármester asszony, hogy ne menjen át. Úgy látszik Sólyom nem akarja tudni a shengeni határokat, hiszen őneki nemcsak állampolgárként, de elnökként is joga lett volna átmenni. Ezt még meg sem kisérelte, hiszen a hídon nem is voltak szlovák rendőrök és átmehetett volna szabadon a híd túlsó oldalára és még el is mehetett volna a szoboravatás helyszínére, ami a hídtól gyalog öt percre volt. Csak a híd túloldalán állt két rendőrkocsi (képen), de azok sem azért, hogy Sólyomot feltartóztassák, hanem a sok újságíró és a közlekedés fenntartása miatt. Sólyom előtt több magyar ment át szabadon a hídon, csak Sólyom nem akart ámenni. Sólyom 2008 februárjában (Akkor is Ficó volt hatalmon), akkor átment Észak-Komáromba, de erről később számolunk be, képekkel.
Kép: a híd szlovák oldalán, a régi határőrség előtt a két árva kocsi, hátul bámészkodók