2009. augusztus 28., péntek

AUGUSZTUS 28 – BOLHÁBÓL CSINÁLNAK ELEFÁNTOT




AZ EMBERJOGI SZERVEZETEK


MÖGÖTT ZSIDÓK VANNAK



Hol voltak ezek a szervezetek, amikor az iraki és amerikai börtönökben a borzalmas kínzásokat elkövették ártatlanok százain. Hol voltak ezek a hazai álhumánus szervezetek, amikor az ávós cionrendőrség véresre verte, legázozta és szemeit kilőtte a magyaroknak. Nem hallottuk, hogy ebből nemzetközi botrányt csaptak volna, vagy a CNN főműsorában bemutatták volna a magyarok elleni népirtást.

Öt európai ország - az Európai Unió elnökségét jelenleg betöltő Svédország, Nagy-Britannia, Németország, Lengyelország és Magyarország - havannai nagykövete kereste fel csütörtökön az ellenzéki Darsi Ferrer családját, akit múlt hónapban őrizetbe vettek, hogy megakadályozzák politikai tevékenységét. Ferrer nyílt kritikusa a kubai kormánynak, és példátlan módon még kisebb felvonulásokat is szervezett, amelyeken emberi jogi helyzet javítását követelték - írja a CNN. Felesége szerint ugyanakkor hivatalosan nem politikai vádakkal tartóztatták le, hanem "verbális agresszió" és cementlopás miatt. Az asszony állítja, hogy nem lopták a vádban szereplő két zsáknyi cementet, hanem a szomszédoktól kapták. A kubai kormány nem közölt részleteket Ferrer ügyéről, viszont a Reuters szerint behívatta a férfi családját meglátogató nagyköveteket, és közölte velük, hogy veszélybe sodorták az EU és Kuba közötti nemrég újrakezdett párbeszédet. "Az üzenet lényege az volt, hogy a látogatás beavatkozást jelent Kuba belügyeibe, és kockázatot jelent a politikai párbeszédre. Elég erős lépés volt" - idézett a Reuters egy névtelenül nyilatkozó európai diplomatát. Magyarország kubai nagykövete Horvát János egykori televíziós, az általa vezetett képviselet honlapján nincs beszámoló a történtekről, a Külügyminisztérium pedig későbbre ígért tájékoztatást az [origo]-nak.Kubában látszólag több szempontból is enyhült a politikai diktatúra, mióta a betegeskedő Fidel Castro átadta a hatalmat öccsének, Raúl Castrónak, jogvédő szervezetek szerint azonban az elmúlt három évben még soha nem volt annyi ellenzéki rács mögött, mint most. A Ferrer családját felkereső svéd diplomata, Ingemar Cedeberg közölte, hogy a letartóztatott férfi "az ellenzékiség egyfajta új képviselője", de bíznak benne, hogy köztörvényes vádak alapján történt letartóztatása csak egyedi eset, és nem egy újfajta taktikát jelez az ellenzékiekkel szembeni fellépésben. "Manapság a hatóságok nemcsak a szokásos eszközöket, a rövid letartóztatásokat alkalmazzák. Megpróbálnak valami újat kitalálni" - idézte a CNN a diplomatát, aki szerint ezek a fejlemények nagyon aggasztóak.(origo)

MEGJEGYZÉSÜNK

A Castro-féle mai kommunista Kubában nagyobb szabadság van mint a mai cionvezérelte Magyarországon. Míly csodálatos az, hogy egy árva kubai miatt riadóztatták az EU-t, az emberjogi szervezeteket, a CNN-t és a diplomatákat, miközben Magyarországon már az utcára sem mehet ki három embernél több, mert a rendőrök zaklatják (jobbik esetben), vagy véresre verik őket és börtönbe vetik őket.(rosszabbik esetben). Kép: Ferrer akció közben és Horvát, a kubai nagykövet

Főkapitány úr! Hány magyar politikai fogoly is van most a börtöneiben?