2009. augusztus 23., vasárnap

AUGUSZTUS 23 - EGYRE ZAVAROSABB HÍREK

MEGVANNAK A TESTVÉREK

A rendőrök állítólag olyan térképeket találtak a házkutatásokon, amelyeken a célpontként kiszemelt házat be is jelölték. Három gyanúsított, K. Árpád, K. Zsolt és a P. Zs. monogramú férfi fellebbez, esetükben az előzetes letartóztatást elrendelő bírósági végzés nem jogerős. (..)Egyelőre nem tudni, hogy a testvérpárt pontosan mivel gyanúsítják. (...) Sajtóinformáció szerint az egyik gyanúsított korábban hivatásos katona volt, állítólag ő szerezte be a fegyvert. A Bors című lap úgy tudja: a rendőrök a testvérpárt gyanúsítják a gyilkosságokkal, a másik két férfi figyelőként, illetve sofőrként segíthette őket.A négy férfit pénteken hajnalban vette őrizetbe a rendőrség Debrecenben. Szemtanúk beszámolója szerint elfogásukkor nem tanúsítottak ellenállást. Ismertté vált az is, hogy K. Árpád alapító tagja volt az egyik országosan ismert trash-metal zenekarnak. Az együttes jelenlegi tagjai elhatárolódtak tőle. (hírTV)
Csak tippelünk a tesvérekre.......Kolompár Árpád? Kolompár Zsolt? Kolompár néven viszont nem lehet metálzenész....Valami nem stimmel megint. Ez hogy lehet? A zenész társai nem tudták, hogy a tagjuk hétfő hajnalban cigányokat szokott lövöldözni?


DEBRECENI REPLIKA NEVŰ


ZENEKARRÓL VAN SZÓ
A dokumentum nem nevezi meg az illetőt, de az MTI tudomása szerint K. Árpádról, a Replika első dobosáról van szó. K. Árpád közismert személy Debrecen zenei életében, az utóbbi években hangtechnikusként dolgozott több debreceni szórakozóhelyen, a Perényi 1. sörözőben pedig biztonsági őr volt.Az MTI magát megnevezni nem kívánó informátora szerint K. Árpádot békés zenésznek ismerték, míg testvérének, a romagyilkosság elkövetésének gyanújával ugyancsak előzetesben lévő K. Istvánnak közismert volt romagyűlölete.Többek szerint K. István korábban ugyan többször is megvert romákat, de azt - hangsúlyozták elképedésüket - még most sem tudják róla elhinni, hogy előre tervezetten gyilkolt volna. (inforadio)



Az utóbbi időben hangmérnökként és hangtechnikusként dolgozott olyan debreceni szórakozóhelyeken, ahol rendszeresen rendeznek koncerteket, így például a városszerte ismert Lilla-Unplugged nevű sörözőben is. Rendszeresen dolgozott együtt azzal a programszervező asszonnyal is, akit a bűnügyben tanúként állítottak elő a rendőrök. (NOL) Kép: K. Árpád, csuklyában