2009. augusztus 21., péntek

AUGUSZTUS 21 - ZAVAROS HÍREK

Az MTI helyszíni információ szerint a Perényi 1. nevű sörözőbe csütörtökön éjfél után hatoltak be a kommandósok, mindenkit igazoltattak, majd több személyt elvittek a helyszínről. Ezzel egy időben más helyszíneken is sor került rendőrségi akciókra Debrecenben. A Perényi 1. söröző Debrecen múzeumi negyedében, a cégbíróság épületének pincéjében működik. Üzemeltetője Barabás Zoltán közismert debreceni vállalkozó, aki az MTI-nek elmondta: ő maga semmit nem tudott az akcióról, a söröző helyiségét a bíróságtól bérli. Barabás Zoltán - mint mondta - péntek reggel a rendőröktől értesült a történtekről, azt azonban nem közölték vele, hogy kiket vettek őrizetbe. Megerősítette: neki semmilyen tudomása nincs a történtekről, az őrizetbe vett személyek között nincs sörözői munkatárs. Barabás Zoltán miután reggel tájékozódott a történtekről, magánprogramra elutazott Debrecenből. A helyszínen tartózkodó rendőrök azt nem mondták el meddig tart a helyszínelés, de az alapos, minden részletre kiterjedő munkák éjjel három óra óta tartanak a Perényi 1. sörözőben. (inforadio,14.19)
DEBRECENBEN SÖTÉTSÉG HONOL
EGYMÁSNAK ELLENTMONDÓ HÍREK
A deol.hu online híroldalon semmi új hír. Ott, ahol történt az elfogás. És ahogy látható, nem is érdekli őket az eset. Már az, hogy Debrecenben került sor erre az elfogásra, önmagában is gyanús. Mivel a rendőrség még mindig nyomoz a helyszínen (15 órás hírek), akkor ebből sem lesz 16-kor sajtótájékoztató....
A Népszabadság szerint a gyanúsítottak közül többen is egy másik debreceni szórakozóhelyhez köthetőek, tulajdonos és kidobóember is van köztük. A Hír TV tudósítása szerint az egyik gyanúsítottnak náci tetoválásai vannak. A rendőrség részletes információkat csak délután 4-kor közöl. (origo,14.50)
A hírTV úgy tudja: az elkövetők között unokatestvérek is vannak, akik a diszkóban biztonsági őrként is dolgoztak, ez is oka lehet annak, hogy a magas, 100 milliós nyomravezetési díj ellenére sem volt a rendőröknek információja a tettesekről. A köztelevízió információi szerint Debrecenben, az elfogás helyszínén most is tart a házkutatás. Nem tisztázható egyelőre, mi a szerepe az ügyben a hatodik elfogottnak, akit nem gyanúsít a rendőrség a támadásokban való részvétellel. (HÍR-TV,14.13)
ÁPRILISI TRÉFA
AUGUSZTUSBAN?
HOGY IS VAN EZ?
A tulajdonos azt mondja semmit sem tudott a tettesekről, és elutazott Debrecenből. A másik hír szerint biztonsági őrök is voltak a tettesek. Akkor a tulajdonos nem tudja, hogy kik a biztonsági őrei? Hogy lehet az, hogy elutazhatott a városból, miközben saját kocsmájában nyomoznak....