2010. január 2., szombat

JANUÁR 2 - HAZAI AGYRÉMEK

EZ LENNE A NEMZETI OLDAL?
De ugyanakkor a nemzeti oldalon is vannak zsidó származású testvéreink. Talán nem sorolok neveket, hiszen mi ismerjük és tiszteljük őket.Ha visszanézünk kicsit ki tudná kifejezni hazaszeretetét, érzelmeit gyönyörűbben, mint Radnóti Miklós, aki zsidó ember, de magyar költő volt. Mindannyian ismerjük és csodáljuk költészetét, s elég csak a Nem tudhatom c. versére gondolni, amiben példaértékű hazaszeretetéről vall meghatóan, vagy a Sem emlék sem varázslat c. versre, amiben szépen, őszintén ír arról, hogy minden őt körülvevő borzalom ellenére, nincs szívében semmi gyűlölet. (..) Lehet tehát cigány ember is a nemzeti oldal része? Igen. Természetesen. És lesznek is. Egyre többen. Hiába uszítják őket a sötét oldal sakáljai a Magyarság ellen. Vass István (nemzetiinternetfigyelo,részlet) (képen)

MIVEL TÖLTI IDEJÉT A
MAGYAROK VILÁGSZÖVETSÉGE
Szeptember 3-án bosszantó kommunikációs hiba történt a Magyarok Világszövetségénél (MVSZ).
Az MVSZ székházának (MVSZ Magyarok Háza – Bp. Semmelweis u. 1-3.) programszervező titkára, aki egyben a Magyarok Világszövetsége - mvsz.szekhaz kukac gmail.com - elektronikus cím kezelője, az MVSZ székházában zajló programok népszerűsítésére használt címlistán kiadott egy meghívót (Meghívó Dr. prof. Kiszely István és Dr. Hankó Ildikó könyveinek bemutatójára), amelyhez a Magyarok Világszövetségének semmi köze nincs. (…) A Magyarok Világszövetségének elnöke még aznap vizsgálatot rendelt el, amelynek során kiderült, hogy az MVSZ székházának programszervező titkára munkahelyi elöljárójának, az MVSZ székháza programigazgatójának kérésére tette közzé az ominózus meghívót, aki azonos a kőbányai „Emlékezzünk régiekről…” című est levezetőjével, dr. Medvigy Endre irodalomtörténésszel, a Kárpád-medencei Irodalmi Társaságok Szövetségének elnökével. Az MVSZ elnöke még aznap írásos figyelmeztetésben részesítette az érintetteket, és meghagyta, hogy az említett elektronikus címről a jövőben csakis a Magyarok Világszövetségének programjait, illetve a Magyarok Világszövetsége székházában zajló, más intézmények által szervezett programokat lehet hirdetni, illetve azokkal kapcsolatos levelezést folytatni. A kőbányai programot az MVSZ dr. Medvigy Endre magánprogramjának tekinti. Az egyik legolvasottabb magyar hírportál, a Kuruc.info szerkesztőségi kommentárban rótta fel a Magyarok Világszövetségének, hogy dr. Kiszely István személyében kommunista besúgót népszerűsít. Az MVSZ Sajtószolgálata megkereste Patrubány Miklóst, az MVSZ elnökét, aki ezzel kapcsolatban a következőket nyilatkozta. „A Magyarok Világszövetsége mélységesen elítéli a mindenkori besúgókat, és nem tartja felmentő körülménynek azt, hogy nyomást gyakoroltak rájuk. Ez a megállapítás érvényes dr. Kiszely Istvánra is, aki a kommunista pártállam titkos kiszolgálásával kérdőjel alá helyezte saját, több évtizedes tudományos munkásságát is. Amennyiben dr. Kiszely István nem tudja egyértelműen bizonyítani, hogy a múltjával kapcsolatosan nyilvánosságra került dokumentumok hamisak, akkor számára egyetlen út marad: tetteinek töredelmes bevallása, a tételes bocsánatkérés, és jóvátétel szolgáltatása mindazoknak, akiknek titkos jelentéseivel ártott. Amennyiben ezt elmulasztaná, úgy nem csak életútjára, de tudományos munkásságának egészére is a kétely árnyéka vetül.” Budapest, 2009.09.09. MVSZ Sajtószolgálat
Balog Barna küldött-mandátuma 2008. május 17-én szűnt meg, miután a Magyarok Világszövetségének általános tisztújítása keretében erre a tisztségre többé nem is jelölték.
Tehát Balog Barna miatt a Magyarok Világszövetsége semmivel sem okolható, esetleg a Fidesz, amelynek – mint láttuk – listás jelöltje volt. Következik a Jobbik? (Balog Barna utolsó számottevő közszereplése a Magyar Nemzeti Bizottság 2006-ban zajlott, ahol ő volt egyike a négy ügyvivőnek – Molnár Tamás, Takács András és Toroczkai László mellett –, amely tisztségéből egy belső konfliktus nyomán lemondani kényszerült.) 2009. január 1. után 2010. január 1-én is az MVSZ jó hírnevét sértő „pontatlanságot” közölt a kuruc.info. Bízunk benne, hogy nem hagyományteremtő szándékkal. Várjuk a helyreigazítást.
Budapest, 2010. január 1.
MVSZ Sajtószolgála

ÖSSZEGEZZÜNK
Papíron létezik egy MVSZ nevű szervezet, gyakorlatilag semmit sem csinálnak évek óta, csak azt közlik, hogy ki volt ügynök és ki nem. A szervezet honlapja évek óta nem működik, semmilyen adat nem tudható a nagy múltú szervezet (a háború előtt) névbitorló működéséről. Hallatlan nagy gazemberség, hogy egy nem létező szervezet számára egy hatalmas székházat adott a kormány annak idején. Egyébként a szép palotának igen dicstelen múltja volt, a város közepén. A háború után a zsidókommunistákat kiszolgáló kisgazdapárt székháza volt. Aztán a Szovjet Kultúra Háza. 1990-es évektől pedig a Magyok Háza, azol több a zsidóprogram mint a magyar. Miközben az MVSZ egyes személyeket kiüldöz a házból, aközben a Morvai Krisztina-Fábry Sándor nevű zsidókettős szerepelhetett és üzletelhetett ott és még reklámozták is. Most pedig a fentiekről. Arról miért nem ír az MVSZ, hogy ugyan kis is „leplezte le” Kiszely professzort? Az az Ilkei Csaba, aki a kommunista évtizedekben vezető műsort csinált az MTV-ben, a kommunista rendszer megbízásából. Ilkei úr úgy gondolja, hogy ma már erre senki sem emlékszik. Ráadásul Ilkei "történészkutatónak" állítja be magát. És ha már az ügynökök leleplezésében jártas MVSZ ennyire magabiztos kijelentéseket tesz, akkor miért nem közlik Medvigy Endre elvtárs, aki most a házuk művészeti igazgatója, hogy milyen múltja volt a tudós úrnak a kommunista rendszerben? Erre nem finnyás az MVSZ? És miért rugták ki a ház korábbi vezetőjét, akinek azt rótták fel „bűnéül”, hogy a Jud Süss című történelmi filmet szerette volna vetíteni a házban. Még a patkányköztársaság alkotmánya is biztosítja a múlt megismerésének a jogát. Patrubány elvtárs mint jogász ezt is tudja. Ugyan kiknél akart jó pontot szerezni Patrubány ezzel a döntésével? Olvastuk, hogy a Mazsihisz lapja nagy-nagy megelégedéssel nyugtázta Patrubány döntését a film betiltásáról. És ez volt az a ház, ahol 2006. október 23-án gázfelő, füst, robbanások és emberi jajgatások, sikolyok kisérték Orbán Viktor gyűlését, ott az MVSZ ház előtt. Ha az MVSZ-ben és Patrubányban egy csöpp gerinc lett volna, akkor meg sem engedhették volna, hogy ott a Fidesz az épület ablakai alatt tartson gyűlést. Végezetül Patrubány Miklós. Ha már ennyire tudja ki volt ügynök és ki nem, mikor mutatja be személyes életútját Romániától kezdve egészen az MVSZ-ig? Kép: Patrubány