2010. október 1., péntek

OKTÓBER 1 – ECUADORI ELNÖK NEM KEGYELMEZ A BŰNÖZŐKNEK

MEGBÜNTETIK A PUCCSISTÁKAT
Sajtó-és hírügynökségek jelentették: "Sem megbocsátani, sem elfelejteni nem fogok” - ígérte ma reggel elnöke Ecuador elnöke, Rafael Correa, miután megmentették a katonai erők. Az elnöki sárga szobában, az elnöki palotában megfogadta, hogy megbünteti a lázadókat. (laprensa, részlet)
A BOLIVIAI EREDMÉNYEK
A NEMZETÁLLAMNAK KÖSZÖNHETŐEK  
Evo Morales elnök egy vidéki beszédében az alábbiakat mondta, ABI alapján és kép.
A politikának a nemzeti érdekeket kell védeni és tiszteletben tartani, hogy előmozdítsák a nemzeti szuverenitást. Ezek alkalmazásával egy olyan eredményt értek el, ezzel a modellel, hogy a gazdasági fejlődés példát mutathat más nemzetek számára is. Hangsúlyozta, hogy a nemzeti tartalékaik a 2005-ös 1700 millió dollárról ebben az évben 9000 millió dollárra növekedtek. Az állami beruházások fejlesztése a 2005-ös 600 millió dollárról 2300 millió dollárra nőttek ebben az évben. Morales azt is hangsúlyozta, hogy kidolgoztak programokat a korrupció elleni küzdelemre az ő elnöksége alatt, amelyek lehetővé teszik Bolíviában, hogy nem lesznek a második helyen a bűnözés világában.
Bezzeg Magyarországon, itt a bűnözésben szinte a világelsők lettünk, a cionkommunisták miatt, akiket a narancskormány most nagy előszerettel dédelget.