2009. október 9., péntek

OKTÓBER 9 – DISZNÓOLTÁSI CSALÁSOK

TOVÁBB FOLYIK
A MAGYAROK HÜLYÍTÉSE


Nem szerepel a lejárati idő a H1N1 elleni oltóanyagokon, ami ellentétes a gyakorlattal, mi több, a jogszabályokkal – hívta fel a Dunántúli Napló figyelmét több baranyai háziorvos is. Elmondták, minden más szernél, így például a hagyományos influenza elleni védőoltásokon is fel van tüntetve a lejárati idő. A lap érdeklődött a tisztiorvosi szolgálatnál, ahol elmondták: tény, hogy nincs az oltóanyagokon egyenként nincs lejárati idő, a gyűjtőcsomagokon és az oltóanyag leírásában azonban szerepel a dátum.

ENNYIT MÉG SOSEM HAZUDTAK ÖSSZE
NEM "KÓSER" AZ OLTÓANYAG
Az oltóanyaggal kapcsolatban nem arról van szó, hogy NINCS RAJTA LEJÁRATI IDŐ,
hanem arról, hogy AZÉRT NINCS RAJTA, MERT 2-3 ÉVE LEJÁRT A SZAVATOSSÁGA !!!
EZT TÖBB ORVOS IS ÁLLÍTJA ! (1hozzászólás)

Fölösleges beadni a védőoltást !

2009-09-04 Ahogyan terjed az új influenzavírus a lakosság köreiben, úgy válik egyre valószínűbbé, hogy valaki már találkozott a kórokozóval, ám csak enyhébb tünetekkel vagy tünet nélkül esett át a betegségen. Mivel a vírus begyűjtése hosszú évekre szóló védettséget jelent, az érintetteknek fölösleges beadni a védőoltást - csakhogy a fertőzés tényéről nem is olyan egyszerű meggyőződni. A lezajlott fertőzés tényét csak a megfelelő tesztekkel lehet kimutatni. Kulcskérdés az is, hogy mikor történt a fertőződés. A korábbi H1N1-járványok során is be lehetett gyűjteni bizonyos fokú védettséget a mostani vírus ellen, ám ez nem szünteti meg, csak csökkenti az új influenza elkapásának esélyét - hiszen nem ugyanarról a kórokozóról van szó, ráadásul a vírusok folyamatosan mutálódnak. A vírus észlelésére kétféle módszer létezik: a légúti váladékból magát a kórokozót, a vérből pedig a fertőzés nyomán termelődő ellenanyagot lehet kimutatni. Százszázalékos megbízhatóságú eljárás nincs - azaz a negatív teszteredmény nem jelent garantált vírusmentességet -, fordított irányban azonban az eljárások tévedhetetlenek: ha valakiben kimutatják a fertőzöttséget, akkor annak nincs szüksége megelőző oltásra. A háziorvosok által megrendelhető ingyenes gyorsteszt elsősorban a kórokozók kimutatására alkalmas, azaz heveny megbetegedések azonosítására és nem a vírussal történt találkozás utólagos ellenőrzésére szolgál. Az utóbbit lehetővé tevő vérvizsgálatra az Országos Epidemiológiai Központ légútivírus-osztálya van kijelölve (és felkészülve), ide azonban nem lehet csak úgy, az utcáról besétálni. A háziorvos viszont beutalhat, és az orvosnál vagy a helyszínen levett vérből két nap alatt meg is tudható az eredmény. Igaz, nem ingyen: a vizsgálat 4400 forintba kerül. Mint megtudtuk, telefonon már sokan érdeklődtek a lehetőségről, jelentkező viszont eddig alig akadt. (motesz)
ÜZLETRŐL SZÓL
Ma, 9-én este az ATV-ben Kökény Mihály elmondta, hogy ez az oltási kampány hatalmas üzlet a gyógyszergyártóknak.
Perrel fenyeget az oltóanyag-gyártó

Kemény fellépést ígér a H1N1 vírus elleni oltóanyagot gyártó Omninvest arra az esetre, ha folytatódik a vakcinával kapcsolatos pánikkeltés és rémhírterjesztés. A szóvivő cáfolta, és „marhaságnak” nevezte az oltóanyag ártalmasságáról szóló híreket. (MTI)