2009. október 21., szerda

OKTÓBER 21 - ÚJABB SZÉLHÁMOSSÁG


VUKICS ŐRNAGY SÓLYOM LÁSZLÓT AKARJA UTASÍTGATNI

Idézet a MSZ közleményéből:

A Magyarok Szövetsége ez év augusztusában Kunszentmiklós-Bösztörpusztán országos gyűlést tartott, amelynek záródokumentumaként kiáltványban szólította fel az Államfőt, az Országgyűlést és a Kormányt, hogy október 23-ig kezdjék meg az alkotmányos rend helyreállítását!
A Magyarok Szövetsége szerint tarthatatlan az ország, a haza, a nemzet minden részére kiterjedő válság mind gazdasági, mind társadalmi, mind erkölcsi vonatkozásokban. E válság alapvető oka az, hogy országunkban nem működnek a demokratikus intézmények, a rendszerváltás félresiklott, a hatalmi ágak egyensúlya, demokratizmusa csak látszat. Az országot a sokszor tisztességtelenséggel is joggal vádolható pártok kizárólagos uralma sodorta ebbe a végzetes helyzetbe. Nem szeretnénk tovább tűrni, hogy csupán négyévente szóljunk bele közvetlen módon a sorsunk irányításába. Sokkal alaposabb, részletesebben szabályozott, valódi demokráciára van szükség. Olyan jogrendet szeretnénk Magyarországon, amely az ezeréves hagyományainkat alapul véve a mai korban élő emberek érdekeit szolgálja, és nem elsődlegesen az EU nemzetek fölötti érdekeit. Az ország végletes megosztottságát előidéző, színjátékká silányított parlamenti választások előtt a társadalom bevonásával történő alkotmányozást követelünk. Békésen, de határozottan. Október 25-én a Magyarok Szövetségének az országból érkező küldöttei át kívánják adni a Köztársasági elnöknek a Magyarok Szövetsége 12 tagozata által készített Alaptörvény javaslatot, amelyet a sajtó nyilvánossága elé tárnak október 21-én 10 órakor a Budapesti Gellért Szálló Gobelin termében. A Magyarok Szövetsége azt kéri a hatalmat gyakorló szervezetektől, hogy lássák be: bár a nemzetközi tőkehitelei még elhitetik a lakossággal az ellenkezőjét, de Magyarország nem csak a tartalékait, de a jövőjét is felélte! Csak abban az esetben lábalhatunk ki a válságból, ha az alapvető társadalmi kérdésekben közmegegyezésre jutunk és a közös érdekek szintjén megszüntetjük a megosztottságot. Ezt pedig kizárólag a rendszerváltás befejezésével, hazánk közéletének valódi demokratizálásával lehet elérni, amely a gyakorlatban új alkotmányos feltételek megteremtésével oldható meg. Az alkotmányozás azonban nem az éppen hatalmon lévő párt joga, hanem kizárólag a társadalomé, ezért még a választások előtt, javaslatunk szerint 2010. februárjában teljes társadalmi képviselettel bíró alkotmányozó nemzetgyűlés összehívását kezdeményezzük. Addig a szakmai munkák és a társadalmi egyeztetés lebonyolítható, és az elfogadott új alaptörvény szerint 2010. májusában megtarthatók az országgyűlési választások. Csak így kaphat a teljes társadalomtól felhatalmazást a következő kormány!
Budapest, 2009. október 20.
a Magyarok Szövetsége
elnöksége


VUKICSNAK KEVÉS EZ A DEMOKRÁCIA?

Nem először írtuk le, hogy a Magyarok Szövetsége egy be nem jegyzett, nem nyilvántartott, tagsággal sem rendelkező laza mozgalom, amelynek semmilyen politikai súlya, semmilyen tömegbázisa nincs. Nevetséges Vukicsék erőlködése, hiszen korábban már Szili Katalintól megkapták a hivatalos választ, aminek az volt a lényege, ha a jelenlegi hatalmi rendszert meg akarják változtatni, akkor pártként induljanak a választásokon. Vukics szerint nem működnek a demokratikus intézmények? Dehogynem! Nagyon is működnek. Pontosan ugyanúgy működnek mint Rákosi és Kádár alatt. Most is ugyanazokkal a módszerekkel működnek. Vukics csak tisztességtelenséggel vádolja a pártokat? Miért nem mondja ki, hogy bűnszövetkezetekről van szó? Ebben is benne van a MSZ szélhámossága és képmutatása. Miért nem mondja ki Vukics, hogy ők alkotmányozó nemzetgyűlést akarnak? De ezt kikkel képzelik el? Milyen résztvevőkkel? Miért nem magyarul beszél Vukics? Aha....Vukicsék azért ostromolják Sólyom Lászlót, hogy benne legyenek a tévében, amikor Vukicsék egy vörös párnán átnyújtják az elnöknek az ő saját gyártmányú alkotmányukat. Vukicsék kimondták, hogy elismerik a 20 éve tartó rendszerváltozást, amit ők most csak be akarnak fejezni. Nevetséges Vukicsék elképzelése, sőt, ez már kabaré számba megy. Úgy gondolják, hogy utasítgathatják az elnököt, hogy februárban csináljanak egy alkotmányozó nemzetgyűlést? Mérget vehetünk rá, hogy Vukicsék szövege azonnal az elnök szemétkosarába fog kikötni. Mint ahogy korábban sem kaptak választ beadványukra Sólyomtól. Kép: Vukics, a patkányköztársaság őrnagya