2009. október 7., szerda

OKTÓBER 7 – ÁLLAMI BŰNÖZÉSEK


ÁLLAMI BŰNÖZÉS

Esetenként több száz vállalkozást jelentenek be ugyanarra a címre. Előfordul, hogy az adott lakásban egy úgynevezett székhelyszolgáltatást nyújtó társaság működik, de nem ritka, hogy felszámolás alatt álló cégek százai szerepelnek szintén egyazon címen. (MR)
A cégeket bejegyző cégbíróságokat még senki sem vonta felelősségre, pedig a bűnözés innen ered.

BUDAHÁZYT HAMISAN VÁDOLJÁK

Az egész kitalált történet arra megy ki, hogy Budaházyt tovább tartsák börtönben és a közvélemény előtt befeketítsék. A rendőrség vádjait semmivel sem tudja igazolni, úgy gondolják, hogy azt mondanak amit akarnak. A Hunnia elleni hazugságok is arra szolgálnak, hogy további hamis vádakat találjanak ki ellene. Miközben a Hunnia oldalt és bizonyos rendezvényeket Toroczkai Lászlóval közösen csináltak, addig Toroczkait nem vádolja semmivel a rendőrség, belőle nem csináltak ügyet és nem Torockai van börtönben. Toroczkai volt az, aki 2006 őszén – saját bevallása szerint – az öszödi beszéd ellen tiltakozó tömeget az országház elől a TV elé irányította. Persze Toroczkai már az ostromban nem vett részt. Hát nem csodálatos! Éppen Toroczkai volt ott a tömegben és éppen ő irányította a tömeget és ellene semmilyen eljárást nem indítottak. Vagyis csináltak valami ejnye-bejnyét a látszat kedvéért, de nem hurcoták meg. Az ügyészség fölsorolja Budaházy főbb tetteit, amelyeket a magyar szabadságért tett. Jellemző, hogy mióta Budaházy börtönben van és a sajtóban ellene uszítanak, Toroczkai ezt némán elhallgatja még a lapjában is. Most mutatkozik meg igazán, hogy Toroczkai 64 vármegyés szerevezete egy tagság nélküli, fantomszervezet. Persze az ügyészségnek semmi bizonyítékai nincsenek Budaházy ellen, hogy ő erőszakosan akarta volna megdönteni az alkotmányos rendszert, mert ehhez sem emberei, sem fegyverei, sem tettei nem voltak. Ő csak a rendszert bírálta, jogosan. Reméljük, hogy a rendőrségi és ügyészségi bűnözők is egyszer a vádlottak padján lesznek.
A Fővárosi Főügyészség szerdai közleményében tudatta, hogy a Budapesti Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsította meg a - mindvégig csak B. Györgyként említett - férfit, akiről azonban az MTI úgy tudja, Budaházy Györgyöt takarja. A gyanúsítás lényege, hogy Budaházyt március 15-én a kora délutáni órákban a fővárosban, a Március 15. téren tartott rendezvény után a rendőrség előállította, de az előállítás során Budaházy megkísérelte lefejelni, majd szándékosan megrúgta az egyik rendőrnőt. Később pedig az Erzsébet híd lábánál megtaszította az őt előállító három rendőrt. Az ügyészség szerint mindez a hivatalos személy elleni erőszak bűntettnek minősül. A gyanúsított nem tett vallomást, a gyanúsítás ellen panasszal élt - közölte az ügyészség. Budaházy Györggyel szemben a Központi Nyomozó Főügyészség is eljárást folytat, a főügyészség szerint ugyanis Budaházy 2007. elején egy több személyből álló, Hunnia mozgalomnak nevezett csoportot hozott létre és vezetett azért, hogy országgyűlési képviselők elleni támadásokkal - őket megfélemlítve - befolyásolják a parlamenti döntéseket. Budaházy ebben az ügyben előzetes letartóztatásban van. Budaházy György az Erzsébet híd 2002-es lezárásával híresült el, később számos tüntetést szervezett, részt vett a Szabadság téri szovjet emlékmű megrongálásában is. A Fővárosi Bíróság szeptember 16-án felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte nem jogerősen az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészületével vádolt
Budaházy Györgyöt tucatnyi internetes írása miatt. (MTI)

HAZUDNAK MEGINT

A hazai cionrádió két éve mást se csinált csak az iráni rendszer ellen uszított különböző műsoraiban. Legalább három zsidótüntetés volt Pesten a nyáron, amikor az iráni söpredék gyújtogatott Iránban és a pesti zsidók velük voltak szolidárisak. És most a külügy Iránt akarja kioktatni és leckéztetni. Látjuk, hogy Budaházy ellen hogy működnek a demokratikus normák és a véleménynyilvánítás szabadsága. Még a kommunista Origo is ezzel a címmel közölte a hírt: „Kioktatta az iráni nagykövetet a Külügyminisztérium”

Bekérették az iráni nagykövetet

Magához kérette az Iráni Iszlám Köztársaság budapesti nagykövetét Iklódy Gábor szakállamtitkár, politikai igazgató, közölte a külügyi szóvivő. A találkozón, amelyre az EU-elnökséggel egyeztetett közös tagállami fellépés keretében került sor, a politikai igazgató visszautasította azt az iráni vádat, mely szerint egyes uniós tagállamok az iráni elnökválasztással kapcsolatban beavatkoztak volna Irán belügyeibe. A szakállamtitkár hangsúlyozta, az EU-tagállamok joga, hogy az egyetemes demokratikus normák érvényesülése tekintettel nyilatkozzanak az aggodalomra okot adó iráni helyzetről. Iklódy Gábor azt is szóvá tette, hogy az iráni hatóságok feladata eloszlatni a választásokkal kapcsolatban Iránban megfogalmazódott kételyeket, és biztosítani a véleménynyilvánítás szabadságát. (MTI)