2009. október 26., hétfő

OKTÓBER 26 – JELENTÉS MOCSOKRÁCIÁBÓL

KIK ALKOTMÁNYOZZANAK?

A Magyarok Szövetsége országos küldöttsége 2009. október 25-én délután átadta a köztársasági elnök megbízottjának a szövetség által kidolgozott alaptörvény (alkotmány) javaslatát. Az ország 670 településéből érkező küldöttek kinyilvánították azon kérésüket, hogy a köztársasági elnök azonnal indítsa el a rendszerváltás óta elmaradt alkotmányozás folyamatát. (MSZ)

Ha ennyi településről jöttek, akkor a tévék miért nem mutatták ezt? A netes híroldalak semmilyen képet sem közöltek erről az eseményről. Azért az érdekes, hogy pár éve (2007-ben) tíz zsidó bohóc gúnyműsort adott a Sándor-palota előtt, azt mutatta minden tévé. Az is érdekes, hogy a MSZ mozgalom most már megváltoztatta a szóhasználatát. Eddig határozott utasításokat adtak ki Sólyomnak, hogy október 23-a adják át nekik a hatalmat , most meg már kérik az elnököt. Olyan kérdésben, ami egyébként az elnök hatáskörébe tartozna. Az is érdekes, hogy az elnök honlapján külön képes beszámolók vannak minden egyes kitüntetései osztogatásáról, de arról, hogy egy népi beadványt adtak át neki, arról egy árva sor sincs, pedig ez a közvetlen demokrácia egyik eszköze lett volna. De hát nálunk a demokrácia csak amolyan ócska díszlet, amire hivatkozni szoktak. Kíváncsiak leszünk lesz-e valami válasz a MSZ beadványára. Érthetetlen számunkra, ha már az MSZ alkotmányozási ügyekbe ártotta magát, akkor miért nem nevezik meg, hogy kik alkotmányozzanak? Milyen körökre gondolnak?

LEBŐGÖTT A BBC

Pár napja a tévében leadták Balázs Péter külügyminiszter nyilatkozatát a BBC „Hard Talk”, „nehéz beszéd” című műsorának. Ha van nevetséges és szánalmas műsor, akkor ez az. Ez egy kifejezetten a hülyék számára fogyasztható műsor, amiben azt próbálják eljátszani, hogy az a politikus akit kérdeznek, az kapja a nehéz, kényelmetlen kérdéseket. Csakhogy ez egy közönséges ciurkuszi műsor, szó sincs kényes kérdésekről. És ezt a BBC-t tartják a világ legjobb adójának. Korábbi adásukból nem idézünk, mert azok is mind nevetségesek voltak. Most Balázst egy bányarém kérdezte. Egy olyan ronda nőt választottak kérdezőnek, hogy ez is a BBC-t jellemzi. De nemcsak hogy ronda volt a nő, képernyőre nem való, ez még hagyján. De a kamera úgy mutatta néha közelről és alsó állásból, hogy rémísztő volt. Balázst mindig azonos szögben, normálisan mutatták. Nos, ez a bányrém lényegében két témáról faggatta a minisztert, aki angolul válaszolt. Először egy a magyarok számára teljesen közömbös kérdéssel nyagatta Balázst, hogy mi a véleménye arról, hogy a csehek még mindig nem írták alá a Lisszaboni szerződést. Ez amolyan vizsgáztatása volt a magyar külügyérnek, letesztelték, hogy EU-komform válaszokat ad-e. A hosszabb időt a magyar-szlovák kapcsolatnak szentelte a bányarém, amiből az derült ki, hogy fogalma sincs erről a két országról. Fogalma nem volt a nőnek a két ország történelméről, de azért föltette a hülyébbnél hülyébb kérdéseit. Szerencsére Balázs, a tőle megszokott higgadtsággal vágta vissza a hülye kérdéseket. Az egész adás szóra sem lenne érdemes, de volt Balázsnak egy aljas kijelentése. Újból kimondta, most az angol nézők előtt is, hogy Magyarország betartja az 1947-es békeszerződést és semmilyen területi követelésünk nincs sem Szlovákiával, sem más állammal szemben. Ez már egy olyan ok, ami miatt majd egyszer Balázsnak felelnie kell. Mert a magyar nemzet nevében ő nem jogosult erről nyilatkozni, ő legfeljebb a cionbérenc kormányának az álláspontját képviselheti.
Kép: Balázs a műsorban