2009. október 8., csütörtök

OKTÓBER 8 – ANGOL ZSAROLÁS IRÁNNAL

ANGOL CIONISTÁK IRÁNT ZSAROLJÁK


Teherán megszűnteti az együttműködésben a londoni British Museummal, amíg a kölcsön adott Nagy Kürosz király agyaghengerét vissza nem adják az Iráni Nemzeti Múzeumnak. Az agyaghenger feliratán olvasható babiloni ékírás II Cyrus perzsa király udvarából származik (559-530 Krisztus előtt). A Cyrus hengeren van leírva a világ első emberjogi törvénye. Iráni tisztviselők felszólították a British Museumot, hogy a kölcsön adott ősi hengert adják vissza, amelyet 1879-ben találtak meg Esagila-ban (a Murdak templom Babilonban). A British Museum az iráni választások utáni politikai helyzet miatt nem akarja visszaadni Iránnak az igen értékes leletet. Irán ellen a legfőbb kifogásuk az, hogy a henger nem az Iráni Nemzeti Múzeumot illeti - mondta Hamid Baqaei, az Irán Kulturális Örökség Kézműipari és Idegenforgalmi Szervezet (ICHTO) alelnöke. "Ha továbbra is a British Museumban tartják a leletet ilyen kifogásokkal és ezt az ereklyét nem adják vissza a Nemzeti Múzeumnak, akkor sajnos megszünik az angol régészekkel mindennemű együttműködés, beleértve a régészeti expedíciókat és a kutatásat is - tette hozzá. (presstv) Kép: a babiloni henger


ANGOL RABLÓK
Az angolok ismertek a kultúrkincsek összerablásáról a világ minden tájáról. A görögök most nyitottak meg egy új múzeumot az Akropolisztól kétszáz méterre. A megnyitás előtt követelték, hogy az angolok szolgáltassák vissza a Parthenon elrabolt kincseit. A Parthenon tulajdonképpen egy templomnak épült Periklész kezdeményezésére Kr.e. a IV.szd.-ban. Kívül és belül egyaránt gyönyörű márványszobrok és relifek díszítették. Miután Görögország török uralom alá került, az angolok kihasználták a zavaros helyzetet és Earl av Elgin angol nagykövet leszerelte és Londonba szállította a Parthenon legértékesebb kincseit. Azóta is folyik a diplomáciai szócsata a kultúrkincsek visszaszolgáltatása ügyében, de eredménytelenül. Az angolok még azt sem mondhatják, hogy hadizsákmány, mert egy közönséges rablást hajtottak végre. Bezzeg a médiát teleharsogják azzal, hogy a németek mit szedtek össze a háború alatt. A tolvaj kiabálja, hogy "Fogják meg!" (1hozzászólás)

Európában a legfőbb gazemberek az angolok: képmutatásban és hazugságban. Nyomban utánuk a franciák jönnek. Amit az angol politika Magyarországgal tett 1919-1945 között az megbocsáthatatlan és vetekszik az orosz megszállással.