2009. október 24., szombat

OKTÓBER 24 - LYUK AZ ÉLETRAJZON

KÉRDEZZÜK A TÉNYEKET

Ha valaki megnézi a Magyarok Világszövetsége (MVSZ) honlapját, évek óta semmi sem látszik rajta. 2008-ban lezavarták a Magyarok Kongresszusát, amiről semmi sem szerepel az oldalon, a tisztségviselőkről sincs semmi. Valóban egy működésképtelen látszatszereveztről van szó. Ha nem tudnak működni, akkor miért nem köszönnek le a jelenlegi vezetők? Be kéne zárni a boltot, mert a magyar névvel nem lehet szélhámoskodni. Érdekes adatot olvastunk az alábbi román oldalon.
Igaz-e, hogy Patrubány Miklós a régebbi években főkönyvelője volt az ICE Duna nevű román alapítványnak, amely szekuritátés pénzeket mozgatott? Forrás: (
www.9am.ro,2007,jún.11)
De olvastunk egy másik helyről is.


ÉRDEKES ÉLETRAJZ

Nicolae Stefan Patrubani román állampolgár 1952. december 23-án született, a 82%-ban románok lakta Medias-Medgyesben. Már ifjú korában, tizenkilenc évesen tagja lett a Román Kommunista Pártnak. Kiváló pártmunkája jutalmaként a kolozsvári Mûszaki Egyetemen – tanulmányai végzése mellett – az intézményen belül mûködött rádióállomás vezetését bízták rá, ezzel lehetõsége nyílott arra is, hogy az egyetemi pártközpontokkal folyamatos kapcsolatban legyen. 1976-ban az RKP Bukarestbe vezényelte, további pártmunkáját a fõváros pártbizottságában végezte. 1978-ban visszahelyezték Kolozsvárra, ahol a Számítástechnikai Intézet munkatársa lett. E helyen tizenegy esztendõn át szolgálta – mindvégig – a Conducatort: azaz Nicolae Ceausescu miniszterelnököt (aki úgy mellesleg még Ion Antonescu marsalltól örökölte meg a hírhedt rangot és címet.) A „Kárpátok Géniusza” bukása után a késõbb Patrubány Miklós néven színre lépett politikus Németországba távozott, több jelentõs számítástechnikai vállalkozást alapított. 1992-ben Kolozsváron létrehozta a PRAE Kft. céget. – Az amerikai, kanadai és ausztráliai szélsõjobboldali emigráció biztatására indult 2000-ben a Magyarok Világszövetsége elnöki címéért, melyet jelentõs Fidesz-támogatottsággal nyert el. Az amerikai nemzetiszocialisták 2004-ben az „Év Embere” címmel tüntették ki. (Forrás: Cuth János, „Magyarság” címû munkája.)
Forrás: http://www.prherald.hu/cikk2.php?idc=20090608-090932

A HIVATALOS ÉLETRAJZ

Patrubány Miklós 1952. december 23-án született Medgyesen. 1976-ban a kolozsvári műegyetemen villamosmérnöki diplomát szerzett. Szakterülete az elektronika. 1973-ban Kolozsvárott megalakította a Visszhang nevű egyetemi rádiót, és ennek volt főszerkesztője 1976-ig. Utána a bukaresti félvezetőgyárban dolgozott, majd 1990 tavaszáig a Kolozsvári Számítástechnikai Kutatóintézet első osztályú tudományos főkutatója volt. Közben, 1979-84-ben vendégtanárként tanított a kolozsvári Műegyetemen. 1983-ban részt vett az első romániai személyi számítógép, a PRAE megalkotásában. 1989-ben szakkönyvet írt a mikroprocesszor-technológiáról. 1992 óta a kolozsvári Praemium Kft. tulajdonos-igazgatója. 1990 és 1992 között a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnökségének tagja. 1992-től a Magyarok Világszövetségének elnökségi tagja, 1996 októberétől az MVSZ elnökhelyettese. Az MVSZ Erdélyi Társaságának elnöke. 1996 óta kiadja a Magyar Kisebbség című nemzetpolitikai szemlét. 1999-ben kezdeményezte a Reményforrás nevű ezredvégi nagycsaládos mozgalom megalakítását. Nős, három gyermeke van. (MTI)

EZ DÖBBENETES

Miközben megtudjuk a hivatalos életrajzból, hogy Patrubány Miklós egy számítógépes szakember, ehhez képest a szervezetének a honlapja évek óra üresen áll. Kérdéseink továbbra is fönnállnak: Akkor most volt valami köze a hirhedt Securitate szervezethez, korábbi munkájából adódóan vagy nem? Tagja volt a román kommunista pártnak? Mikor és miért települt át Magyarországra? Milyen célból jött Magyarországra? Jelenleg melyik országban van az állandó lakhelye? Csupán ilyen apró kérdések érdekelnék azokat, akik tudnak az MVSZ-ről. Akik tudják kérdéseinkre a pontos választ, közzétesszük. Kép: Patrubány Miklós