2009. október 23., péntek

OKTÓBER 23 – ZSIDÓKURUC HAZUDIK


A ZSIDÓKURUC

IZRAELNEK KAMPÁNYOL


Az Egyesült Államok és Izrael ugyanakkor hatalmas nyomást gyakorolt Moszkvára – mondván, hogy egy ilyen modern fegyverrendszer Irán kezében alapvetően módosítaná a közel-keleti stratégiai egyensúlyt –, és persze megtorpedózná az agyonünnepelt orosz-amerikai újrakezdést, a kapcsolatok látványos megjavítását.Netanjahu izraeli miniszterelnök állítólag épp ezért utazott nemrég titokban Moszkvába, ami aztán persze mégiscsak kitudódott. Sőt, a szaúdiak is beszálltak a Kreml megpuhításába: felajánlották, hogy minden eredetileg Iránnak szánt fegyvert átvesznek, sőt, még tankokat és helikoptereket is vásárolnak Oroszországtól – méghozzá sokkal nagyobb értékben, mint azt az irániak tették volna.
(MR,részlet)
http://kuruc.info/r/8/48957/

A ZSIDÓKURUC minden megjegyzés nélkül, tehát egyetértve a cionista szövegezéssel reklámozza a cionrádió hazug szövegét és még képpel is a hazugságot terjesztik, mintha az oroszok Izraellel jó viszonyban lennének. Alább a valós helyzet az iráni Presstv-ből, részlet. Kép: az orosz S-300-as rakéta

OROSZORSZGÁ ÉS IRÁN EGY OLDALON VAN

Oroszország közölte, nem tervezi, hogy korlátozzák a katonai együttműködését Iránnal, közben hangsúlyozták, Moszkva nem adna a versenytársaknak esélyt arra, hogy kihasználják a helyzetet.
A közlemény ugyanazon a napon hangzott el, miután egy forrás, amit idézett Interfax hírügynökség, azt állította, hogy az orosz kormány nem kapott meg semmilyen pénz átutalást, és ezért nem adta még meg a végső jóváhagyását a S-300 rakéták eladásra Iránnak. Az orosz Szövetségi Szolgálat a katonai és műszaki együttműködésről azt nyilatkozata, hogy Moszkva a nemzetközi kötelezettségeinek eleget fog tenni. "Az Orosz Föderáció a továbbiakban is végrehajtja a katonai-műszaki együttműködést az Iráni Iszlám Köztársasággal, szoros összhangban a hatályos jogszabályokkal és nemzetközi kötelezettségeinek megfelelően", idézte az AFP hírügynökség az elhangzottakat. Moszkva 2007-ben megállapodott Teheránnal, hogy ellátja nagy hatékonyságú S-300 légvédelmi rakétákkal Iránt. Izraeli és amerikai tisztségviselők határozottan felszólították Oroszországot, hogy ne szállítson Iránnak rakétákat, mert szerintük Teherán nem hagyott föl a katonai célokat szolgáló nukleáris dúsítási programmal. Teherán azonban közölte, a nukleáris programja egyetlen célja a polgári alkalmazásokra vonatkozó technológia használata. Irán álláspontja, hogy nem használna ilyen fegyvereket, mivel úgy véli ezek "elavultak". Csütörtöki nyilatkozata szerint Oroszország nem akar megbízhatatlan partnerré válni Irán számára. "Nem akarunk olyan kijelentéseket tenni konkrét tervekre, kötelezettségekre, vagy létező szerződésekre vonatkozóan, hogy megbízhatatlan partnerré váljunk, és a potenciális versenytársaknak esélyt adjunk, hogy kihasználják a helyzetet", - fejezte be a katonai szolgálat. (presstv.ir nyomán)