2009. október 9., péntek

OKTÓBER 9 – INDOKOLT VOLT A KOMMANDÓ FEGYVERHASZNÁLATA







JOGOSAN LŐTTEK
VISSZA A KOMMANDÓSOK

A Közigazgatási Minisztérium, amely vizsgálja a terrorista sejt ügyet, amelyet a néhai Eduardo Rózsa vezetett, azt állapította meg, hogy indokoltak voltak azok intézkedések a rendőrség részéről, amelyet április 16-án végrehajtottak. Ez olyan művelet volt Santa Cruzban, ahol a sejt három tagja ellenállt a letartóztatásnak és tüzeltek a fegyvereikkel. A bűnüldöző ügyvéd, Marcelo Soza (képen) kijelentette, hogy a Rendőrség Országos Főparancsnokságának a terrorizmus ellenes egységei kénytelenek voltak használni lőfegyvereiket, mert a Rózsa-sejt tagjai ellenállást tanusítottak, akik e művelet során meghaltak - jelentette weboldalán az Erbol. Amikor meghallották a robbanást a rendőrök megpróbálták elfogni ezeket az embereket, azonban azok lőfegyverekkel válaszoltak. Ezért kellett lőfegyvereket használni, de sajnos ezek az emberek meghaltak - mondta Soza. Az ügyészség képviselője hozzátette, hogy az ügyészek tisztában voltak azzal, hogy Magyarosi Árpád valószínűleg viselt gránátot, de a terrorizmus-ellenes művelet során ez a gránát nem robbant fel, ezért a rendőrség úgy járt el, hogy megvédjék a jogaikat.

EZ VOLT A VÉGREHAJTÁS

Az utolsó óráról, az EFE hírügynökség jelentése szerint magyar szakértők megállapították, hogy a magyar származású román állampolgárságú Magyarosi Árpád, a rendőrség szerint részt vett egy gyilkossági kísérletben a bolíviai elnök, Evo Morales ellen áprilisban, ő volt az utolsó, akit " kivégeztek. " Április 16-án a Las Americas Santa Cruz-i szállodában egy elit rendőri egység (Utarc Crisis) felszámolt egy terrorista sejtet, amelyet állítólag egyes Santa Cruz-i polgári vezetők és üzletemberek pénzeltek, a vádak szerint. Eduardo Rozas, más néven "a csírát”, magyar-bolíviai 49, megölték, hét golyó a testén, aki azt a feladatot kapta, hogy igazságtevõ alkotó csoportokkal segítik megszilárdítani Santa Cruz függetlenségét és Cruz autonómiáját. A kutatások szerint nyilvánosságra került kik szolgálatak még Rózsánál: az ír férfi Michael Dwyer, 24, szakértője a városi gerillaharcnak, meghalt öt felvétel erről. A román-magyar Magyarosi Árpád 28, mesterlövész és énekes meghalt, hét felvétel erről, a Research Institute of Forensic IDIF adatai alapján. Eközben a bolíviai-horvát Mario Tadik Francisco Astorga 58 év, robbanóanyag-szakértő és a magyar Eloth TOAZ 25, harcművészeti szakértő és számítástechnikus, akiket vádoltak bűncselekményekkel, terrorizmussal, összeesküvéssel és mással. Ők előzetes letartóztatásban vannak a San Pedro börtönbe, La Pazban. (hoybolivia, okt.8) A fenti szövegben is meghagytuk az eredeti névírásokat.

MEGJEGYZÉSEK

Soza ügyész nyilatkozata megfelel a korábbi jelentéseknek. A kommandó parancsnoka is azt vallotta az ügyésznek, hogy amikor a kommandó behatolt a szállodába és felszólították megadásra a terroristákat, akkor azok „bombát”, valójában kézigránátot dobtak a kommandó irányába és rájuk lőttek. Erre nem számítottak a kommandósok, hogy ilyen fogadtatásban lesz részük és természetes, hogy viszonozták a tüzet. Ennek során halt meg a három nemzetközi zsidóterrorista. Egyébként a rajtacsapás leírása nagyjából megfelel Tóásó korábbi nyilatkozatával, akinél nyáron járt Magyar Nemzet tudósítójának elmesélte azt, hogy ő hogyan maradhatott életben. Ez visszaolvasható a blog korábbi beírásaiban. Tóásó azt mondta hallotta a hangokat ahogy jöttek a kommandósok, tehát minden zajt hallott. Hallotta a megadásra való felszólítást is. Hallotta a robbanásokat és lövéseket is, mire ő nagyon megijedt (ez érthető) és a földre vetette magát. Bár ez a megijedés egy kicsit sántít, hiszen a szállodában föl voltak fegyverkezve és éppen Tóásóról is több fegyveres kép készült, mint ahogyan a többi terroristáról is. Tehát ezt a „turistáskodni és bulizni mentünk Bolivába” című mese tarthatatlan. Ő valószínűleg egy másik szobában tartózkodhatott és mivel föltette a kezét megadásra, ezért nem lőtték le. Ami az EFE spanyol hírügynökség fönti beszámolóját illeti, ebből látható, hogy teljesen máshogyan értelmezik azt a szöveget és akciót, amit pár napja a Máltai lovagrend és „szakértői” kezdeményeztek, egy úgynevezett kivégzési elméletről, ami Magyarosit érhette. Ezzel a kitalált kampánnyal telekürtölték a hazai sajtót és a külföldet is. De itthon úgy látszik, hogy nem vették túl komolyan a sajtóban ezt a kampányt, mert még a Magyar Rádió sem foglalkozott ezzel a bejelentett szenzációs „kivégzés”-elmélettel. Ez annál is inkább fontos jelenség, mert korábban a rádió többször is foglalkozott a Rózsa-féle üggyel. Most úgy látszik a máltai lovagrend szakértői nem egyeztettek közös szöveget a spanyol hírügynökséggel, mert amint föntebb is olvasható, ők ezt a kivégzési elméletet idézőjelbe tették. Soza ügyész rendőrségi adatokra hivatkozva azt állítja, hogy Magyarosi is föl volt szerelkezve kézigránáttal, de arra már nem volt ideje, hogy eldobja, időközben lelőtték. Kép: balra Tóásó Előd, jobbra Gáspár Dániel